El Barcelona Wine Week creix un 38% en espai per reunir 1.266 expositors en l’edició més gran de la seva història

Barcelona (ACN)

El Barcelona Wine Week (BWW) creixerà un 38% en espai en la seva cinquena edició per reunir els 1.266 expositors que tenen previst presentar el seu producte entre el 3 i el 5 de febrer al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

El saló ocuparà per primera vegada dos pavellons, amb un total de 10.000 metres quadrats d’exposició i un 33% més de cellers que l’any passat. De fet, aquesta es preveu que sigui “l’edició més gran de la història” del BWW, on grans marques i petits productors es donen cita per créixer i entrar en mous mercats. Segons l’organització, enguany hi haurà més de 770 compradors internacionals de països estratègics d’Europa, els Estats Units, el Canadà, Mèxic o el Japó, entre d’altres.
El saló, que ocupa els pavellons 1 i 8 del recinte de Montjuïc comptarà amb un centenar de cellers mitjans i petits agrupats en 81 denominacions d’origen, com les del Priorat, Cava, Ribera del Duero o Rioja, així com més de 900 petits projectes i microcellers d’arreu d’Espanya. A més, hi ha expositors confirmats de grans marques com Torres, Vallformosa, Freixenet, Raventós Codorniu o José Pariente, entre d’altres.
Segons les dades presentades per la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX, María Naranjo, Catalunya registra fins al novembre del 2024 un augment del 7% del valor de les exportacions del sector, malgrat una caiguda del 12% en el volum. De fet, Catalunya és la primera comunitat exportadora de vi en valor, i la segona en volum.
Durant el Barcelona Wine Week hi haurà un ampli programa de tastos i ponències, entre els quals hi ha els que faran Raúl Pérez (El Bierzo), per a molts l’enòleg més influent d’Espanya, o Fernando Mora (Bodegas Frontonio), Master of Wine i elaborador d’algunes de les garnatxes més reputades del món. Sobre els secrets de les vinyes velles també en parlaran reconeguts experts com Doug Frost, Master of Wine i Master Sommelier, o Fernando Mayoral (Millor sumiller d’Espanya 2024).
El programa d’activitats abordarà altres tendències, com l’auge dels vins blancs, amb sumillers com Maria José Huertas (Paco Roncero) i Rodrigo Briseño (Disfrutar).
Cellers com Abadía Retuerta, Matarromera, Raventós Codorníu i Perelada abordaran el debat sobre l’aigua i la resposta als episodis de sequera.
Per primera vegada, BWW acollirà el lliurament dels premis “Estrella” a les millors cartes de vins de bars i restaurants d’Espanya, organitzats per la guia Star Wine List, i el concurs Millor Sommelier de Catalunya. També serà l’escenari del I Fòrum Internacional d’Enoturisme, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i centrat en projectes de referència mundial, com ara els de Bordeus, Porto o la Xina.

Tags: Barcelona, cellers, comerç, fira, fira de vins, gastronomia, promoció econòmica, societat, vins, vins catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Bisbal d’Empordà acollirà la tercera edició del Correpoble, que tindrà lloc el 12 d’abril pel centre del municipi
Notícia següent
Les comarques gironines guanyen 17.300 llocs de treball al 2024 i tanquen l’any amb una taxa d’atur del 7,7%

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes