El Barcelona Wine Week (BWW) creixerà un 38% en espai en la seva cinquena edició per reunir els 1.266 expositors que tenen previst presentar el seu producte entre el 3 i el 5 de febrer al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
El saló ocuparà per primera vegada dos pavellons, amb un total de 10.000 metres quadrats d’exposició i un 33% més de cellers que l’any passat. De fet, aquesta es preveu que sigui “l’edició més gran de la història” del BWW, on grans marques i petits productors es donen cita per créixer i entrar en mous mercats. Segons l’organització, enguany hi haurà més de 770 compradors internacionals de països estratègics d’Europa, els Estats Units, el Canadà, Mèxic o el Japó, entre d’altres.
El saló, que ocupa els pavellons 1 i 8 del recinte de Montjuïc comptarà amb un centenar de cellers mitjans i petits agrupats en 81 denominacions d’origen, com les del Priorat, Cava, Ribera del Duero o Rioja, així com més de 900 petits projectes i microcellers d’arreu d’Espanya. A més, hi ha expositors confirmats de grans marques com Torres, Vallformosa, Freixenet, Raventós Codorniu o José Pariente, entre d’altres.
Segons les dades presentades per la directora d’Indústria Alimentària d’ICEX, María Naranjo, Catalunya registra fins al novembre del 2024 un augment del 7% del valor de les exportacions del sector, malgrat una caiguda del 12% en el volum. De fet, Catalunya és la primera comunitat exportadora de vi en valor, i la segona en volum.
Durant el Barcelona Wine Week hi haurà un ampli programa de tastos i ponències, entre els quals hi ha els que faran Raúl Pérez (El Bierzo), per a molts l’enòleg més influent d’Espanya, o Fernando Mora (Bodegas Frontonio), Master of Wine i elaborador d’algunes de les garnatxes més reputades del món. Sobre els secrets de les vinyes velles també en parlaran reconeguts experts com Doug Frost, Master of Wine i Master Sommelier, o Fernando Mayoral (Millor sumiller d’Espanya 2024).
El programa d’activitats abordarà altres tendències, com l’auge dels vins blancs, amb sumillers com Maria José Huertas (Paco Roncero) i Rodrigo Briseño (Disfrutar).
Cellers com Abadía Retuerta, Matarromera, Raventós Codorníu i Perelada abordaran el debat sobre l’aigua i la resposta als episodis de sequera.
Per primera vegada, BWW acollirà el lliurament dels premis “Estrella” a les millors cartes de vins de bars i restaurants d’Espanya, organitzats per la guia Star Wine List, i el concurs Millor Sommelier de Catalunya. També serà l’escenari del I Fòrum Internacional d’Enoturisme, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i centrat en projectes de referència mundial, com ara els de Bordeus, Porto o la Xina.