El Departament d’Acció Climàtica convoca 20 milions d’euros en ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris

Catalunya.- El Departament d’Acció Climàtica; Alimentació i Agenda Rural ha convocat 20 milions d’euros en ajuts destinats a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris.

Els ajuts, que s’han articulat a través de la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, impulsen la inversió en el sector amb l’objectiu de desenvolupar una indústria cada vegada més innovadora i sostenible en termes socials, ambientals i econòmics.
La convocatòria, que estarà oberta durant dos mesos i a partir d’avui, es distribueix en tres períodes: 3 milions d’euros per l’exercici 2024, 8’5 pel 2025 i 8’5 milions més pel 2026.
El director general d’Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia i Tresánchez, ha explicat que la indústria agroalimentària és “un motor essencial de la productivitat i la innovació de Catalunya” i, per aquets motiu, aquests ajuts “volen mantenir i reforçar el nostre lideratge industrial enfront de reptes com la globalització, la sostenibilitat i els canvis tecnològics”.
La indústria agroalimentària és, a més, un fonament de l’activitat econòmica en el medi rural i crea oportunitats d’ocupació en l’àmbit rural que contribueixen a la lluita contra el repte demogràfic i la preservació mediambiental”, ha afegit.

Un sector motor
El sector afronta durant els pròxims anys el repte de consolidar els canvis que la indústria necessita a través de la competitivitat, digitalització, sostenibilitat, creació de llocs de feina de qualitat i, d’aquesta manera, contribuir a la sobirania econòmica.
La indústria agroalimentària és la baula intermèdia de la cadena alimentària, que comprèn des de la producció primària fins a la distribució. A Catalunya, la indústria agroalimentària és la primera indústria manufacturera en importància i aporta el 22% del volum de negoci que genera el sector industrial català, així com el 19% de les persones ocupades.

 

Tags: Acció Climàtica, activitats econòmiques, Agroalimentació, ajudes, Catalunya, empreses, gastronomia, Generalitat, indústria, serveis, societat, sostenibilitat
Notícia anterior
Diumenge el nivell 3 del Pla Alfa s’activa a 58 municipis de 8 comarques per un increment del perill d’incendi forestal
Notícia següent
Enxampen un camió carregat amb quasi dues tones d’haixix a l’AP-7 a l’Alt Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes