El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Crava publica el llibre “Les dones i la cuina marinera”

Foto: Ateneu Terres Gironines

El GALP Costa Brava ha impulsat juntament amb l’Ateneu Terres Gironines i la consultoria Inspira Gastronomia la publicació del llibre Les dones i la cuina Marinera, que ha comptat amb el recolzament de la Diputació de Girona.

La publicació és fruit del recull de receptes que s’han dut a terme en els tallers que des de fa més de dos anys aquestes tres entitats han impulsat amb l’objectiu de promoure el coneixement i l’herència gastronòmica femenina marinera del territori, tot fent una tasca per promoure la cohesió social entre col·lectius vulnerables.
El receptari és fruit de la participació de més d’un centenar de dones de diferents nacionalitats que en el marc de les edicions del curs “Dones i Cuina Marinera” han elaborat dotze receptes amb el peix com a principal protagonista. Les activitats han estat possibles gràcies a la simbiosi entre l’administració local i les confraries dels municipis GALP i, sobretot, a la coordinació de l’activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell de la consultoria Inspira Gastronomia, que també n’ha fet la redacció. Les il·lustracions són obra de l’artista i dissenyadora gràfica Sònia Estévez.
Els diners recaptats amb la venda del llibre es destinaran a Creu Roja, en adquirir-lo el públic estarà donant suport al projecte de protecció a dones i famílies en situació de tràfic que impulsa l’entitat i que ofereix ajuda a dones en situacions de prostitució de la província de Girona.

Tercera edició de “Dones i Cuina Marinera”
L’activitat que ha inspirat aquesta publicació és “Dones i Cuina Marinera”. Aquesta va arrancar l’any 2023 amb una primera edició que va tenir lloc a Roses, i va continuar l’any següent ampliant l’horitzó i incorporant els municipis de Palamós i l’Escala. Enguany es durà a terme la tercera edició als municipis de Llançà (10 de maig), Salt (29 de maig) i Sant Feliu de Guíxols (31 de maig), en aquests tres espais el públic que ho desitji podrà comprar el receptari.
Fins ara, més de 100 dones de diferents nacionalitats han compartit sabers i cuina gràcies a les activitats fetes en el marc d’aquestes dues primeres edicions. Tot plegat comptant també amb dones del mar i biòlogues que han permès compartir coneixements sobre la cultura pesquera del territori i potenciar una cuina sostenible amb una mirada d’economia social i solidària, posant a les persones al centre. Les activitats sempre finalitzen amb un tast de les receptes que s’han elaborat durant la sessió i que són, precisament, les que es poden descobrir en aquest llibre.
“Dones i Cuina Marinera” és un projecte que a més de promocionar el peix de proximitat per ser sa, saborós i sostenible, té un vessant social de gran magnitud.

Tags: Alt i Baix empordà, cuina marinera, cultura, dones, GALP, gastronomia, llibres, novetat editorial, pesca, societat, solidaritat, tallers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Guàrdia Civil intervé 9.945 articles falsificats de marques de luxe en una botiga de la Jonquera
Notícia següent
Benvinguda institucional a l’alumnat del curs de primera acollida per a nous empadronats a Torroella

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes