El menú de la Gamba de Palamós arrenca aquest dissabte amb la participació d’11 restaurants certificats amb la Marca de Garantia

Palamós.- Dissabte, 4 de maig, es posarà en marxa una nova edició del reconegut Menú de la Gamba de Palamós, que fins al 8 de juny s’oferirà a un total d’11 restaurants, certificats i identificats tots ells amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Els establiments de restauració participants, estan ubicats majoritàriament a Palamós, però també a Tamariu, Llafranc i Llofriu. Es tracta concretament dels restaurants palamosins: Altamar, l’Arcada, Bell Port, Can Blau, Can Quel, El Nàutic de Palamós, Sant Grillat, hotel i restaurant Trias; així com el Casamar (Llafranc), Es Portió de l’Hostalillo (Tamariu), i La Sala de l’Isaac (Llofriu).
La Gamba de Palamós és la protagonista d’aquests menús, que cada restaurant ha elaborat segons la seva tipologia de cuina i que inclouen –com a mínim– l’entrant, un primer plat, el plat principal i les postres. La majoria d’aquests menús (que van dels 45 als 85 euros) presenten la gamba fresca de Palamós, en la seva mida mitjana i la serveixen a la planxa o a la brasa, però també és inclosa en arrossos, fideus arrossejats, o bé en consomé, carpaccios o croquetes, entre altres propostes innovadores.

Un menú que posa en valor la qualitat del producte
La Marca de Garantia Gamba de Palamós, impulsada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, encapçala l’organització del menú, que inclou exclusivament restaurants certificats amb aquest prestigiós segell. La Marca de Garantia Gamba de Palamós vetlla per la qualitat d’aquest producte, assegurant la seva correcta traçabilitat i protegint el recurs.
Les mesures recollides al reglament de la Marca de Garantia asseguren la màxima qualitat del producte en termes de sabor, aroma, aspecte i frescor al llarg de tota la cadena productiva i comercial. A la llotja de Palamós s’examina rigorosament cada partida de gamba desembarcada, abans d’atorgar-li l’etiqueta de producte certificat.
Els pescadors de Palamós treballen conjuntament amb el sector científic i amb l’administració per implementar mesures que assegurin el futur del recurs pesquer mitjançant una explotació responsable del mar.
Des de 2013, d’acord amb les directrius europees, s’aplica a Palamós un pla de gestió de la pesquera de gamba vermella, pioner a la Mediterrània occidental, mitjançant el qual es determinen uns objectius de sostenibilitat i unes especificacions per assolir-los que concreten què es pesca, com es pesca, qui ho pot fer, on i quan.
Amb aquest menú, els restaurants certificats i identificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, no només volen fer gaudir els sentits de qui el degusti, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí oferint el producte més preuat d’aquesta flota pesquera.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós
Actualment hi ha uns 100 establiments que ja s’han acreditat amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de peixateries, però també barques d’arrossegament del port palamosí, distribuïdors o restaurants, tant de la vila com també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb la finalitat de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós.
Entre els establiments que ja són certificats s’inclouen restaurants del prestigi del Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar, de Llafranc; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté aquest certificat de la demarcació de Lleida.
Per a poder aconseguir les certificacions que acredita amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós als seus usuaris, les empreses certificades han passat les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós aquests establiments.
La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació procedeix a l’avaluació de les sol·licituds de la marca presentades i dels processos d’auditoria que es realitzaran posteriorment, ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l’autorització per a la utilització de la marca.

Fira de la Gamba de Palamós’24
Dins els actes de promoció d’aquest producte, la Marca de Garantia Gamba de Palamós, organitza entre altres la Fira de la Gamba de Palamós, que té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir-la i sobretot per fomentar la seva qualitat. Precisament aquest menú conclourà coincidint amb el cap de setmana en el qual es durà a terme la novena edició de la Fira de la Gamba de Palamós, que tindrà lloc concretament el dissabte 8 de juny, a l’espai de la llotja de Palamós.

Tags: ajuntament de Palamós, campanyes gastronòmiques, cuina marinera, dinamització del comerç, Gamba de Palamos, marca de garantia, palamós, pesca, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro que les garbinades van descalçar fa un mes
Notícia següent
Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit a l’Alt Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes