
Palafrugell.- El passat 10 de gener de 2019 el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós va ser l’encarregat de donar el tret de sortida de la 28ª campanya gastronòmica “La Garoinada” de Palafrugell amb una xerrada en la qual va recalcar que “podem estar ben tranquils per la bona salut de les garoines gràcies a la gran capacitat de reproducció de l’espècie: cada femella expulsa quatre milions d’òvuls, que després són fecundats amb més de 100.000 espermatazoides de cada mascle“, i també degut al fet que la seva maduresa sexual arriba quan només tenen 2cm de diàmetre, “de manera que són adults molt abans de ser comercials“.
Una desena de restaurants del municipi participen en una de les campanyes gastronòmiques més emblemàtiques de Catalunya: “La Garoinada”: L’Arc, La Xicra i Xadó (de Palafrugell), Bellacosta, Hotel Restaurant El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Restaurant Llafranc, Hotel Restaurant Llevant i Hotel Restaurant Terrassa Terramar (de Llafranc), i Restaurant El Balcó de Calella (de Calella). Els establiments ofereixen un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un platillo amb carfoxes o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de poma i cafè. Els menús es mariden amb vins del celler Espelt, i tenen un preu que oscil·la entre els 40 i els 45 euros depenent de l‘establiment.
Com en edicions anteriors, s’han dissenyat diferents fórmules molt competitives per passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels prestigiosos hotels del municipi, sortides en vaixell d’època (el Rafael) per conèixer l’entorn i un tiquet de Palafrugell+, un innovador producte que permet visitar els diferents equipaments culturals del municipi amb un sol passi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic del Cap Roig). També s’inclou un val de descompte a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.
Més informació sobre “La Garoinada” clicant aquí.
Deixa un comentari