El sector de la vinya disposarà de 3,2M€ en ajuts per a implantar mesures d’adaptació al canvi climàtic i de millora de la sostenibilitat

Catalunya.- El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha destinat, des d’octubre de 2022 a octubre de 2023, un total de 3,2 milions d’euros en ajuts a la reestructuració i/o reconversió de vinya, que dins de la Política Agrària Comuna (PAC) s’orienten a l’adaptació de la vinya al canvi climàtic.

La mesura, que ha arribat a 578 beneficiaris, forma part del Programa de suport al sector vitivinícola, i ha de permetre que els agricultors puguin introduir en aquest cultiu canvis que els permetin fer front a les noves condicions locals i climatològiques.
Aquests ajuts compensen operacions com ara la replantació de vinya que comporti canvi de varietat, el canvi de sistema de conducció (d’emparrat) i/o canvi d’ubicació.
També són subvencionables la reconversió varietal per reempelt, la instal·lació d’un sistema de conducció (emparrat) més sostenible o la replantació de vinya arran d’una arrencada obligatòria per motius sanitaris.
Bona part de sol·licitants d’aquest ajut són petites explotacions, que reben el 50% de l’import de la inversió realitzada.
Aquest ajut està finançat al 100% per la Unió Europea, que persegueix impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, i afavorir la seva modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector.

Tags: Acció Climàtica, agricultura, ajudes, canvi climàtic, Catalunya, Generalitat, política agrària comuna, reconversió, serveis, societat, sostenibilitat, vinya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palafrugell es bolca en la celebració dels 50 anys del Museu
Notícia següent
Presentació de la Plataforma per a la mobilitat del segle XXI a Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes