Els germans Roca abordaran la sostenibilitat i la crisi migratòria en el menú inaugural per la Cimera del Clima

Barcelona (ACN).- Els germans Roca seran els responsables de dissenyar els plats que degustaran els primers ministres, caps d’Estat i de govern i el secretari general de les Nacions Unides en l’àpat de benvinguda per la Cimera de Clima, que començarà dilluns que ve a Madrid.

Els Roca han preparat un menú per remoure consciències a través de productes de proximitat amb origen a Espanya i una cuina que respecta “el petit productor”. Sota el títol “La Terra s’esgota. Un menú per a prendre consciència”, la proposta abordarà aspectes com l’ecologia, l’escalfament global, la crisi migratòria, el malbaratament alimentari o el comerç just. Un menú provocatiu que interpel·la i que, segons els xefs, busca ser una “eina commovedora per definició, però alhora gustosa, acurada i tendra“.
El 2 de desembre comença la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic amb un esmorzar per rebre els líders polítics que acudiran a la cita. Amb el patrocini de BBVA, els germans Roca seran els encarregats d’oferir una proposta culinària que obre el debat de les ombres de l’alimentació i intenta remoure alguns espais de silenci.

La proposta gastronòmica
El menjar s’inicia amb un plat que planteja el problema global de l’aigua. “Aigua clara & aigua bruta” tracta dels oceans i les sequeres amb un plat que representa l’aigua que cau sobre un fons que s’inspira en un llac sec i que en realitat és pols de ceps liofilitzat que al caure l’aigua cristal·lina es converteix en una mena de fang. “Tindrà bon gust però l’efecte visual és impactant“, explica Joan Roca.
Amb “Varietats invasives en una migració incontrolada” i amb l’exemple del cranc blau del Delta de l’Ebre, posen sobre la taula la qüestió dels cultius i les espècies invasores que estan modificant els ecosistemes i la biodiversitat. L’augment de la temperatura és tractat a “Mars calents, menjar desequilibri” per mitjà d’un mar i muntanya vegetal; i al plat “Fermentació vegetal, una porta contra la fam i el malbaratament d’aliments” parlaran sobre tècniques ancestrals de conservació d’aliments, com els adobats. Amb “Urgent. Minimitzar la proteïna animal i augmentar la proteïna vegetal” analitzen el problema de l’consum de carn en un joc visual que han anomenat “carnositat vegetal“.
Les postres abordaran la qüestió de el comerç just (amb una fava de cacau elaborada amb producte de la comunitat indígena dels arhuacos a la zona de Sierra Nevada a Colòmbia) i amb les aigües i el vi parlaran d’inundacions i incendis i de la recuperació de destil·lats a través del seu projecte Ars Natura Líquida. Un menú que anirà acompanyat per pisa i gots de vidre reciclat per El Celler de Can Roca en el seu projecte Roca Recicla. A més, en cada centre de taula hi haurà una creació artística sobre reciclatge de l’artista social Joan Crous de la cooperativa EtaBeta de Bolonya.

Tags: alimentació, canvi climàtic, comerç just, crisi del clima, cultura, El Celler de Can Roca, gastronomia, medi ambient, societat, sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Una selecció de receptes elaborades amb productes de la pesca de la Mediterrània nord-occidental posa en valor el producte pesquer de proximitat
Notícia següent
A punt la nova edició del “Temps d’uriços” de Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes