Es crea la recepta de “L’Escudella de Palamós”, amb l’objectiu que esdevingui un referent gastronòmic arreu

Palamós

L’Àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Palamós ha impulsat la creació d’una recepta, elaborada de manera col·laborativa i cooperativa, que se sumi a l’àmplia oferta gastronòmica de Palamós, a la seva tradició culinària i a la identitat del municipi lligada al mar.

Una recepta amb la qual es vol superar l’àmbit estrictament municipal, escampant  la seva difusió i ús arreu, amb l’objectiu de recuperar la tradició de les sopes de peix.
Es tracta de “L’Escudella de Palamós”, una sopa inspirada en l’escudella tradicional, però en aquest cas enriquida amb producte pesquer de la llotja de Palamós, amb l’objectiu que esdevingui un referent gastronòmic local.
Amb motiu de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, Palamós fa l’aposta de continuar liderant iniciatives culinàries al territori, i en aquesta ocasió proposa la creació d’aquesta recepta, sota la coordinació de l’empresa La Gastronòmica, i amb la participació i implicació de cuiners, restauradors, pescadors i peixaters locals, així com de palamosines, filles i/o dones de pescadors, que sempre han cuinat amb peix pescat a Palamós i que aporten la tradició a la recepta.
La base de la recepta ha de ser la utilització, principalment, d’aquelles espècies pesqueres amb menys sortida comercial, fomentant el seu coneixement i d’aquesta manera poder-les posar en valor. Es tracta d’espècies com les maires, els gatets, les cananes o els moixons, entre altres, que s’hauran de sumar a la resta d’ingredients de “L’Escudella de Palamós”, i on també si afegirà la gamba de Palamós.
El passat mes de febrer va tenir lloc la presentació al sector de la iniciativa, i aquest mes de març s’han iniciat els tallers d’elaboració de la recepta, que tenen lloc a l’Espai de Peix, i que compten amb la participació dels agents implicats.
Aquests tallers han de permetre la definició dels ingredients que hauran de compondre la recepta. Posteriorment, tindran lloc les sessions de prova i perfeccionament, mentre que a finals d’abril, es durà a terme el procés de validació de la versió definitiva.
Es preveu que la recepta final de “L’Escudella de Palamós” tingui versions adaptades per a cada restaurant (tradicional, modern, tapes, etc), i que durant el mes de maig es pugui fer la presentació oficial de la recepta resultant, en un acte públic obert a la ciutadania del municipi.

Tags: cuina marinera, gastronomia, palamós, pesca, pescadors, promoció econòmica, receptes, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Si ets autònom i vols modificar la teva base de cotització ho has de fer abans del 30 d’abril
Notícia següent
Les reserves dels embassaments de les conques internes creixen gairebé deu punts i voregen el 40% de la seva capacitat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes