Figueres restaurarà la façana i els elements patrimonials del Teatre Jardí

Figueres (ACN).- Figueres restaurarà la façana i els elements patrimonials del Teatre Jardí, que data del 1916. L’ajuntament ha aprovat inicialment el projecte d’obres d’aquest emblemàtic equipament, que suposaran una inversió de gairebé 200.000 euros.

Les actuacions consistiran en la reparació de fissures que han aparegut a la part alta i en la neteja de líquens i patògens que la cobreixen, que l’estan deteriorant. També es netejaran i protegiran els mosaics i els diferents elements ornamentals que configuren la façana.
Una segona actuació consistirà en la reparació i restauració de les fusteries exteriors. Les de la primera planta són les que tenen un estat més gran de degradació i que requereixen una intervenció urgent per evitar l’entrada d’aigua. També es netejaran, repintaran i substituiran els vidres trencats.
La quarta actuació implicarà la reparació dels paraments interiors que han sofert més desgast, enguixats i pintura principalment, i per la reparació de les diferents fissures en elements estructurals.
Finalment, l’última actuació consistirà en la reparació dels cel rasos, datats també de 1914, i que han patit deformacions amb l’aparició de diferents fissures. En una actuació prèvia, s’ha consolidat estructuralment la subestructura del cel ras pel seu interior, complementat amb la col·locació d’una passera de manteniment. En aquest projecte es completa l’actuació amb el reforç de l’encanyissat i la reparació estètica, reparant les fissures i repintant el cel ras amb els colors originals.
El segon tinent d’alcalde i regidor d’Arts Escèniques, Josep Maria Bernils, diu que aquest edifici “és una de les joies dels equipaments escènics de Catalunya” i que es tracta d’una actuació “de justícia“.

Tags: Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, cultura patrimoni, equipaments, façana, historia, restauració, serveis, societat, teatre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
25a edició de la Campanya de Peix de Roca de Begur: un homenatge a les arrels gastronòmiques
Notícia següent
SSIBE, guardonat al Dia de les Esquadres 2024

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes