Guillem Serrat, guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, serà nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022

Palamós .- El jove xef, Guillem Serrat, de només 13 anys i guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, de TVE, ha estat nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, en reconeixement de la seva vàlua i projecció en l’àmbit de la cuina, i per al foment que ha fet del producte pesquer de la gamba, realitzat durant la seva participació en el reconegut programa televisiu.

Guillem Serrat va guanyar aquest talent culinari presentant un menú que comptava, en els entrants, amb una recepta que feia protagonista un tàrtar de gamba vermella, inspirada en els estius que passa a Palamós amb la seva família.

Aquest jove cuiner terrassenc que actualment està cursant primer d’ESO, s’afegeix d’aquesta manera a la llista de prestigiosos cuiners que han rebut el distintiu local d’Ambaixadors de la Gamba de Palamós, com els germans Roca, del Celler de Can Roca; Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes; Quim Casellas, de l’Hotel Casamar, de Llafranch; Albert Satregener, del Bo.Tic, de Corçà; el cuiner i divulgador Pep Nogué, o la cuinera Carme Picas, del restaurant El Ginjoler-L’Hort del Rector, de Sant Feliu de Guíxols.

L’acte de lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, tindrà lloc avui 11 de juny, a les 11:30 h, a l’Espai del Peix, i serà presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que aquest dia visitarà la 7a Fira de la Gamba de Palamós. La fira es durà a terme durant tot el dissabte a la llotja del port pesquer, i és organitzada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors de la vila.

Fira de la Gamba de Palamós’22

Una de les principals novetats de la nova edició de la Fira de la Gamba ha estat que enguany, els tastets elaborats amb gamba, s’han ofert des d’una cuina central a la llotja representada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.

A banda de la llotja, la fira també ha ofert a l’exterior d’aquest espai una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats.

L’oferta culinària s’ha complementat amb dues demostracions de cuina a l’Espai del Peix. La primera conduïda per pescadors de Palamós amb una demostració de cuina marinera; i l’altra per restauradors, de la mà dels xefs Tomàs Brull, de la Cala Taverna (Palamós) i Quim Casellas, del Casamar (Llafranc).

Noves certificacions amb la Marca de Garantia

Coincidint amb el lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós, s’ha fet també l’entrega dels nous certificats a les 13 empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia Gamba de Palamós, la majoria són palamosines, però també n’hi ha de Platja d’Aro, Calonge o Tamariu. Amb aquestes noves incorporacions, en total ja són 95 les empreses certificades.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós permet assegurar que el producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat, és per això que per a aconseguir aquestes certificacions, els restaurants i empreses certificades han hagut de passar prèviament les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors, els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós en els seus establiments.

Tags: Gamba de Palamos, gastronomia, Guillem Serrat, l’Espai del Peix de Palamós, masterChef, TV3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Santa Cristina torna a apostar per la Girocaça
Notícia següent
Les policies locals de la Costa Brava, en alerta pels grups de lladres procedents de l’àrea de Barcelona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes