Calonge i Sant Antoni.- Divendres 5 de maig començarà la vint-i-novena edició del Menú de la Gamba. Aquesta històrica proposta gastronòmica, que va néixer als restaurants de Sant Antoni l’any 1994, s’ha consolidat com un dels menús més populars i de qualitat de la badia i el seu entorn.
El Menú de la Gamba, organitzat per l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau”, amplia aquest any els restaurants on es podrà tastar, passant dels 4 que hi van participar l’any passat als 9 que oferiran el menú enguany. El menú es podrà tastar fins al 2 de juliol als restaurants Costa Brava, El Racó de Torre Valentina, Guillermu, Hº Restaurant de l’Hostal Olga, Kubansky, La Jovita per Esteve G.V, Nautilus, Refugi de Pescadors i Valentina. El preu del menú és de 48€ i inclou torrades amb tomata i anxoves, gamba mitjana fresca de Palamós (200 gr.), fideus rossejats amb allioli, postre, vi Inspirador i cafè. El Menú de la Gamba va néixer l’any 1994, com iniciativa del Patronat de Turisme de Calonge i Sant Antoni, i va arrencar com una proposta gastronòmica que es va començar a servir als restaurants d’aquest municipi. Posteriorment, l’any 1995, el Menú de la Gamba va anar creixent i s’hi van sumar també restaurants de Palamós.
Gambada popular per promocionar el menú
Amb l’objectiu de promocionar el Menú de la Gamba i per donar el tret de sortida a aquesta campanya gastronòmica, aquest dissabte 6 de maig ha tingut lloc al passeig de Sant Antoni una gambada popular. A partir de les 12 del migdia, a l’espigó del Mig, els restaurants de “El Plat Blau” han ofert a tastar als visitants fins a 20 quilos de gamba de Palamós, amb vi Inspirador.
El Menú de la Gamba és una de les dues propostes gastronòmiques que al llarg de l’any organitza l’Associació de Restaurants de la Badia amb l’objectiu d’oferir menús amb productes locals de qualitat i a preus ajustats. El Menú de l’Escamarlà, que es pot tastar de novembre a desembre, completa aquesta oferta gastronòmica. Aquestes campanyes gastronòmiques compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Perelada Vins i Caves.
Deixa un comentari