Judit Mascó i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Anxova d’Or i pregonera de la Festa de l’Anxova de l’Escala

L’Escala

La model i presentadora Judit Mascó i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (representada pel seu vicepresident, Joan Font) han estat escollides aquest any pel sector anxover i l’Ajuntament de l’Escala com Anxova d’Or i pregonera, respectivament, de la Festa de l’Anxova 2024.

Judit Mascó va presentar el programa emès el 29 d’agost de 2023 de Ahora o nunca de RTVE en què es va tractar la importància del peix de Km0 i com es pesca al municipi , donant visibilitat a un sector, el pesquer, moltes vegades oblidat i de gran importància pel sector turístic i per la gastronomia, tant a nivell local com per contribuir a la promoció de la marca Costa Brava.
El pregoner serà Joan Font en representació de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, entitat que és una de les impulsores que ha fet possible que Catalunya sigui declarada Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Cal també destacar els objectius de l’acadèmia de  cohesionar, protegir i promoure la recerca, divulgació i promoció de la cuina i gastronomia catalanes, així com consolidar la inequívoca i necessària relació que hi ha d’haver i cal mantenir entre cuina i societat.
El pregó i el lliurament de l’Anxova d’Or es farà el 6 d’octubre a les 12 hores del matí, a la Punta, seguits d’una degustació popular d’anxoves a la Riba i una cantada d’havaneres amb el grup Oreig de Mar.

Ruta de la Tapa
Un any més, es programa també la Ruta de la Tapa de l’Anxova. Hi participaran un total de 20 locals, que oferiran les seves propostes basades en l’anxova. Aquest any, la ruta comença novament just abans de la Festa, el 4 d’octubre , i es podran tastar les diferents elaboracions fins el 13 d’octubre.
Com és habitual, les persones que facin la ruta poden anar segellant un “passaport” a mesura que van tastant les diferents tapes. Qui ompli tot el passaport podrà votar per la millor tapa i la més original, a més d’entrar en el sorteig d’un àpat al restaurant El Celler de Can Roca. Qui provi 9 tapes de fora del nucli antic entrarà al sorteig d’un tour en avioneta que els permetrà veure des de l’aire les ruïnes d’Empúries, l’Escala, Cala Montgó, Albons i Viladamat. Qui provi les 11 tapes de dins el nucli entrarà al sorteig de 5 vals de 50€ a gastar als establiments associats a l’UBET i al sorteig de 5 lots d’anxoves.
Aquest any i per tal de dinamitzar l’espai de la Platja el primer cap de setmana de la ruta s’ha programat un concert de Jazz a la Punta amb el grup Shushu & Sinhead (dissabte 5 d’octubre a les 20 hores).
L’Ajuntament de l’Escala i la Unió d’Antics Saladors d’Anxova de l’Escala volen agrair públicament la implicació directa en aquesta festa de l’Anxova Milionària i del col·lectiu de dones que col·laboren i fan possible aquesta festa des de la primera edició i que aquest any arriba a la 34ena edició, així com també a la UBET, que des de fa 12 anys participa activament en els premis de la ruta de la tapa.

Tags: anxova de l'Escala, campanyes gastronòmiques, cultura patrimoni, dinamització del comerç, festa, gastronomia, L’Escala, peix blau, promoció econòmica, societat, tapes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Juli Fernández renúncia al càrrec d’alcalde després de ser nomenat Secretari General d’Economia i Finances de la Generalitat
Notícia següent
10a edició de la Festa del Pedró de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes