La ciutat de Girona acollirà la primera edició de la fira sectorial Àgora Dolça

Girona.- La ciutat de Girona serà l’escenari del 29 de febrer al 2 de març de la primera edició de la fira Àgora Dolça, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’esdevenir un referent en el sector de la brioixeria, la confiteria i la xocolata del territori.

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps; la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, i el representant de l’organització del certamen, Salvador Garcia-Arbós, han explicat aquest divendres els detalls de l’esdeveniment.
La tradició culinària ha convertit la ciutat de Girona i la resta de la demarcació en una potència gastronòmica reconeguda en l’àmbit internacional; per això és el lloc perfecte per acollir aquesta iniciativa nova i de qualitat”, ha subratllat el diputat Jordi Camps, que ha afegit: “Creiem, a més, que serà el marc ideal per reforçar encara més el Concurs Mundial del Xuixo, que tant d’èxit de participació i repercussió mediàtica va tenir en la seva primera edició”.
El dissabte 29 de febrer la programació es concentrarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà una fira popular de productors i artesans de confitures, melmelades, mel, xocolata, caramels i tota mena d’especialitats dolces, incloses begudes com licors, garnatxes, moscatells i vins dolços. Durant la jornada, es preveu que es facin demostracions de cuina al matí, amb gelats de xuixo, xuixos a la brasa o un xuixocooking a càrrec del guanyador del primer concurs “El Millor Xuixo del Món”, Ricard Jambert, de la pastisseria Padrés de Banyoles.

Precisament una de les activitats destacades del programa serà la segona edició del concurs “El Millor Xuixo del Món”, que es farà el dia 1 de març al Centre Cultural La Mercè al matí. La proposta va néixer l’any passat coincidint amb què en el període 2018-2019 es va celebrar el centenari del naixement del xuixo i amb l’objectiu de posar en valor aquest dolç tradicional. Les inscripcions per a aquesta segona edició del concurs estaran obertes fins al 28 de febrer i s’han de fer a través del lloc web www.xuixo.org, on es podran consultar també les bases. Hi poden participar pastisseries i fleques d’arreu que tinguin punt de venda. El premi serà de 1.500 euros.
El nom de la persona guanyadora del concurs es donarà a conèixer el diumenge 2 de març, a les 18.30 hores, al Centre Cultural La Mercè, just abans d’un altre dels plats forts de l’Àgora Dolça: la presentació mundial de la Casa Cacau dels germans Roca. El pastisser Jordi Roca i Anna Payet seran els encarregats de fer aquesta presentació.

Tags: confiteria, cultura, fira, gastronomia, girona, Millor xuixo del mon, pastisseria, societat, xocolata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Un home mor després d’una baralla a les portes d’un bar de Figueres
Notícia següent
Desenvolupen un embalatge comestible i biodegradable per evitar l’ús de plàstic al supermercat en l’àmbit de l’alimentació

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes