La Confraria de Pescadors de Palamós treballa en un projecte per crear un obrador de peix

Palamós.- Davant els reptes del futur de la pesca del port de Palamós, la Confraria de Pescadors de Palamós es manté al costat dels seus confrares, representant els seus interessos a tots els nivells i procurant que aquest ofici de pescador pugui continuar desenvolupant-se en les millors condicions i garanteixi una retribució justa als esforços diaris dels pescadors.

Per aquest motiu, la Confraria de Pescadors de Palamós està treballant en un projecte per crear un obrador de peix on manipular les diferents espècies pescades a Palamós per facilitar-ne el seu consum. Aquest producte es podria distribuir a grans consumidors com l’Hospital de Palamós i els menjadors escolars del municipi, amb l’opció d’ampliar-ho a nivell comarcal. Aquest projecte permetria també promocionar el consum del peix fresc de Palamós, especialment les espècies que són menys comercials, donant així també una millor sortida a aquest producte en subhasta, mantenint els preus justos.
Aquest projecte també té una finalitat divulgativa, ja que es vol promocionar la pesca sostenible que es realitza a Palamós, conscienciar a la ciutadania sobre el consum de peix de proximitat, donar a conèixer les espècies que es pesquen a Palamós i promocionar la formació relacionada amb la gastronomia marinera i l’activitat pesquera a alumnes, professors i monitors de les escoles, així com a metges i infermeres dels CAP i hospitals. L’obrador de peix de Palamós també pot contribuir en augmentar la demanda de peix de proximitat i de poc valor comercial a les peixateries i restaurants de Palamós i crear nous llocs de treball.
El projecte d’aquest obrador de peix està ara en fase d’estudi econòmic i gaudeix del suport de l’Ajuntament de Palamós, la Fundació Promediterrània, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Ports de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Empordà, Emporhotel Serveis d’hoteleria i Fidemus.

Tags: confraria de pescadors, cuina marinera, cultura, divulgació, gastronomia, palamós, peix, pesca, pescadors, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Més de 160 infants i joves participen al Cros Escolar Comarcal del Baix Empordà a Begur
Notícia següent
Les discoteques reobriran l’11 de febrer a Catalunya sense restriccions d’aforament ni passaport Covid

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes