Vall-llobrega.- Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès La Cuina de l’Empordanet van decidir col·laborar en la campanya “Restaurants que es mullen” i el resultat ha estat del tot satisfactori, ja que s’ha fet una recaptació de 2.517 euros que s’han destinat íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).
Aquest dilluns 13 de desembre el president del col·lectiu, Vicenç Fajardo, així com representants de diversos restaurants han fet entrega d’un xec solidari amb l’import recaptat a Montse Prats, tècnica de comunicació de la Fundació Esclerosi múltiple.
Iniciativa gastronòmica solidària
Durant el passat mes d’agost, els establiments participants havien d’escollir algun plat de la seva carta i destinar un euro de la recaptació a la FEM.
A banda de la recaptació econòmica, els membres de La Cuina de l’Empordanet també han aportat el seu granet de sorra amb la difusió del material de comunicació de la campanya a través dels seus respectius locals i de les xarxes socials.
Cal destacar que “Restaurants que es mullen” és una acció inclosa dins el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, la principal campanya de sensibilització i captació de la FEM, i la que té més repercussió mediàtica.
Un cop a l’any, tothom qui ho desitgi pot mostrar la seva solidaritat amb les persones que pateixen aquesta malaltia mullant-se a les piscines que participen en la campanya. Un petit gest que permet donar visibilitat al projecte i, en definitiva, a les 9.000 persones que han de conviure amb l’Esclerosi Múltiple a Catalunya.
Fundació Esclerosi Múltiple
Creada l’any 1989 a Barcelona, la FEM és una entitat privada sense afany de lucre que treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn a través de moltes vessants (psicològica, social, laboral, neurohabilitadora, entre altres).
La Cuina de l’Empordanet
La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic amb més de 25 anys d’història que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà.
Perfils i edats diferents, capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.
Deixa un comentari