La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l’origen dels aliments i begudes fets a Catalunya

Catalunya.- Els productes alimentaris fets a Catalunya tindran a disposició un distintiu que acreditarà el seu origen.

El Govern està preparant aquesta etiqueta amb previsió que es comenci a distribuir el primer trimestre del 2023, segons ha avançat el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, després de la reunió de la taula de cogestió del cava. Mòdol ha apuntat que serà una “marca paraigües” voluntària, que empararà tota la producció alimentària catalana “de qualitat”. Es podran diferenciar, per exemple, la pera de Lleida, la poma de Girona o el cava català. Mòdol ha recordat que aquest escumós ara es distingeix sota una DO d’abast estatal. El nou distintiu anirà acompanyat d’una “campanya massiva” perquè els ciutadans el reconeguin.
En una atenció als mitjans a Vilafranca del Pendès, Mòdol ha assegurat el nou logotip es troba en la “fase final” de preparació i serà un mecanisme que “acreditarà que aquell producte és cava català“. El secretari d’Alimentació ha afegit que davant del “frau” hi ha “accions obligades” que l’administració ha de dur a terme per evitar que hi hagi empreses que s’aprofitin de “les escletxes del sistema per tenir beneficis“.
Per Mòdol, aquesta acció pot contribuir a incrementar el compromís dels ciutadans amb les produccions pròpies del país, que són la “garantia” d’abastiment per a les properes generacions.

Tags: alimentació, campanya, Catalunya, cava, distintiu, frau, gastronomia, Generalitat, marca de garantia, productes, promoció econòmica, qualitat, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Comissió d’Acció Climàtica aprova preservar Ràdio Liberty i convertir l’espai en un memorial sobre la Guerra Freda
Notícia següent
L’ocupació turística cau un 4,2% a l’octubre a Catalunya respecte del mes anterior i se situa en 280.943 treballadors

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes