La Generalitat prepara una llei per establir un percentatge mínim d’aliments de proximitat a escoles i hospitals públics

Barcelona (ACN).- La Generalitat prepara una llei de contractació pública alimentària que estableixi un percentatge mínim de productes de “proximitat” als hospitals i escoles públiques.

Segons ha explicat el director general d’Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia, es vol dissenyar una norma “agosarada i pionera” que apuntali l’interès de la ciutadania per l’agricultura i la ramaderia “quilòmetre zero”. “Una llei és molt significant. S’ha de definir quin serà aquest percentatge“, ha destacat el director gerent de la promotora dels aliments catalans (Prode-ca), Ramon Sentmartí. En aquests moments, el Govern analitza les regulacions fetes en altres administracions mentre conversa amb la Comissió Europea, que també vol legislar en aquest àmbit.
La voluntat del Departament d’Acció Climàtica és que quan la nova llei de contractació estigui llesta també ho estigui un marc de distribució que garanteixi que les comandes arribin al sector primari respectant els requeriments de “traçabilitat” dels productes.
Paral·lelament, es vol ajudar al sector primari perquè aprofiti millor l’increment de la demanda dels consumidors i del sector distribució, que cada vegada valoren més aquests productes.
Segons un mapatge elaborat pel Govern a través d’una enquesta entre consumidors, nou de cada deu catalans “prioritzen” avui en dia els productes de proximitat a la seva cistella de la compra. “Hi ha una gran sensibilitat i consciència“, ha ressaltat Sentmartí. En aquest sentit, es valora positivament la possibilitat de recolzar l’economia local i els “petits productors“. No obstant això, molts consumidors consideren que el preu dels productes de proximitat i la dificultat de trobar-los a les botigues fan que en comprin menys.
Per intentar resoldre aquests inconvenients, la Generalitat vol millorar els sistemes de distribució i facilitat l’entrada dels petits consumidors al sector de la venda en línia, que permet millorar els marges que es cobren pels productes i augmentar la fidelitat d’uns clients que, d’ençà de la pandèmia, vigilen més la qualitat i l’origen dels productes que omplen la seva cistella de la compra.

Tags: alimentació, Catalunya, contractació, escoles, gastronomia, Generalitat, hospitals, km0, llei, menjador escolar, productes de proximitat, serveis, societat
Notícia anterior
El 79% de la població ja té la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19
Notícia següent
Els Agents Rurals investiguen l’aparició de guilles mortes a Vilajuïga

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes