La novena edició de la Fira de la Gamba de Palamós vol superar els més de 200 quilos de gamba que es van servir l’any passat

Palamós

Palamós ja ho té tot a punt per a la realització de la novena edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc el dissabte 8 de juny, a la llotja del port pesquer del municipi, des de les 12 del migdia i fins a les 22 hores, ininterrompudament.

Durant aquestes deu hores el públic visitant podrà gaudir de les degustacions de Gamba de Palamós, a la planxa o com a ingredient principal de diversos plats. Però també, d’una mostra de productes gastronòmics que una quinzena d’empreses, entre restaurants del municipi i productors de la comarca, exposaran a les casetes que hi haurà ubicades a l’esplanada de la llotja del port pesquer.
Per aquesta edició l’organització de la Fira de la Gamba de Palamós s’ha proposat superar els 200 quilos de gamba que es van servir l’any passat, mitjançant les degustacions de Gamba de Palamós a la planxa que es van coure o bé amb els plats que son elaborats amb aquest destacat referent gastronòmic local, com és el cas dels arrossos, els suquets, les croquetes, les mandonguilles o les fideuàs.
El programa de la Fira de la Gamba de Palamós també inclou visites guiades a les barques d’arrossegament de la flota pesquera local, que es duran a terme a les 13, 17 i 19 hores; i visites a la subhasta del peix, ubicada a l’edifici de la llotja, que en aquest cas seran a les 13:30, 16 i 20 hores.
A banda cal destacar les tres sessions de showcookings que es programaran durant la tarda (17, 18 i 19 hores) a l’Espai del Peix, amb la participació dels xefs, Quim Casellas, Tomàs Brull, Toni Izquierdo i Narcís Oliu. Totes les visites programades durant la jornada a les barques, la subhasta, així com les activitats a l’Espai del Peix, seran gratuïtes.
La Fira de la Gamba de Palamós comptarà amb amenització musical en directe, que a partir de les 20:30 hores es durà a terme a l’escenari de la llotja.
L’organització de la Fira de la Gamba de Palamós és a càrrec de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors de Palamós i la Fundació Promediterrània, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, de Ports de la Generalitat, de la Diputació de Girona, de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), i el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.

La màxima qualitat per a la Gamba de Palamós
La Marca de Garantia Gamba de Palamós, impulsada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, permet assegurar que aquest producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat.
Precisament per aconseguir aquesta qualitat els pescadors apliquen mesures estrictes en la pesca de la Gamba de Palamós, en el seu tractament i manipulació, així com posteriorment en la seva distribució. En aquest procés també cal comptar amb l’aplicació de les mesures necessàries en la seva correcta manipulació i distribució, que en fan posteriorment peixaters i restauradors.

Tags: ajuntament de Palamós, confraria de pescadors, cuina marinera, fira, Fira de la Gamba, Gamba de Palamos, gastronomia, palamós, pesca, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Junta Anual de Seguretat Ciutadana de la Bisbal avalua positivament la feina policial del darrer any i s’emplaça a seguir treballant conjuntament
Notícia següent
Un centenar de persones es mobilitzen a la gola del Fluvià per reclamar que es reobri el camí i es renaturalitzi l’espai

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes