La setena edició del Vívid ofereix una cinquantena d’activitats i promou estades en establiments del territori amb un servei de packs a la carta

Girona.- Aquest dimarts s’ha presentat a Girona la programació de la setena edició del Vívid a càrrec de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà.

Del 4 d’abril al 3 maig se celebrarà el festival Vívid, un mes sencer d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. En les seves primeres edicions, el Vívid s’ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que se celebren anualment a Catalunya.
Mantenint la tendència dels darrers anys, aquesta edició manté un nombre limitat d’activitats amb la intenció d’oferir una proposta més qualitativa que quantitativa, que converteixi l’esdeveniment en un aparador de les ofertes enoturístiques més singulars de la Costa Brava. Una de les principals novetats d’aquesta edició és la posada en marxa d’un nou servei de packs a la carta, que combinen les estades en hotel o casa rural amb les activitats del programa. Aquesta millora pretén incrementar el nombre de participants que s’allotgen en establiments del territori i que l’any passat es va situar en un 20%. La iniciativa es dóna a conèixer mitjançant el portal web oficial, la publicació d’un programa de mà i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials. Les oficines de turisme de la demarcació també divulgaran el festival.

Enoturisme actiu a peu, en bicicleta o caiac
El Vívid ofereix una cinquantena d’activitats durant el mes d’abril i el primer cap de setmana del mes de maig, amb prop de dues mil places. De la programació d’aquesta setena edició en destaquen pel seu nombre les activitats d’enoturisme actiu per conèixer el territori i els vins de l’Empordà. Una d’aquestes propostes inaugurarà el 4 d’abril el Vívid 2020 amb la celebració a Garriguella de la quarta edició de la Marxa Popular entre Vinyes. Els participants faran un recorregut circular entre vinyes i visitaran tres cellers per tastar-ne els vins i les tapes elaborades pels restauradors del col·lectiu Cuina del Vent. Aquesta proposta acollirà també la trobada d’instagramers #InstaVívid.
El Vívid ofereix altres rutes o passejades, com un itinerari a Capmany entre vinyes, cellers, monuments megalítics i històrics, o una ruta gastronòmica per l’Empordanet, amb una passejada a peu, visita a dos cellers i tastets gastronòmics oferts pel col·lectiu Cuina de l’Empordanet. Una altra de les opcions actives per descobrir el paisatge i els vins de la Ruta del Vi DO Empordà són les rutes en bicicleta, amb les propostes dels cellers Espelt i Mas Llunes, que ofereixen recorreguts pel cap de Creus i l’Albera amb tast de vins. Els participants del Vívid també poden gaudir de l’enocaic, amb una ruta que marida la pràctica d’aquest esport i la degustació de vins.

Tastos en monestirs, cales o en un vaixell de pesca
Enguany, el Vívid torna a programar els “Tastos en espais singulars”, que tindran lloc en alguns espais que ja són habituals, com el monestir de Sant Pere de Rodes, i en d’altres que s’incorporen de nou, com el monestir de Sant Miquel de Cruïlles, un conjunt patrimonial que habitualment no està obert al públic i que es podrà visitar durant el festival. Algunes de les cales més boniques de la Costa Brava, com la cala Estreta o la Fosca, acolliran tastos i activitats vora el mar. Els participants del Vívid també podran gaudir d’un esmorzar de peix amb tast de vins mentre naveguen en un vaixell de pesca.

Tastos amb personalitat
Una altra de les propostes tradicionals del Vívid són els “Tastos amb personalitat”, amb la participació de persones públiques de diversos àmbits, que escullen els vins empordanesos que més els agraden i els comparteixen amb els participants en la proposta. Enguany, destaca la participació de la Mariona i en Jordi, els propietaris de Rendé Masdéu, el celler de la DO Conca de Barberà, destruït per la riuada del Francolí del passat mes d’octubre. La proposta, a més, tindrà finalitats solidàries, ja que els ingressos recaptats serviran per finançar el projecte de reconstrucció del celler. Un altre «tast amb personalitat» destacat el protagonitzarà l’escriptora Empar Moliner.

Maridatges entre vinyes amb arròs, formatge o xocolata
Moltes de les activitats del Vívid combinen vi i gastronomia. Els cellers Roig Parals i Martín Faixó, per exemple, organitzen una visita amb tast de vins i arrossada entre vinyes; Arché Pagès ofereix un tast de formatges artesans amb vins singulars del celler; Pere Guardiola programa un “Maridatge sonat” amb productes autòctons del segell Girona Excel·lent; i Mas Geli ofereix la proposta “Explosions de vi i xocolata”, una degustació creada expressament per la pastisseria Ferrer Xocolata i el celler.

“Nit dels Màgnums” i “L’3N1Gm4”
De l’àmbit gastronòmic, també en destaquen els sopars únics que proposen els restaurants de la Ruta del Vi DO Empordà durant el Vívid. El Vicus ha preparat la “Nit dels Màgnums” amb una selecció de vins en format XL de vuit cellers, que es combinaran amb les creacions de l’establiment. I Es Portal Hotel Gastronòmic ofereix l’activitat “L’3N1GM4 R01G d’Es Portal”, un joc d’escape room perquè els participants ajudin a resoldre un misteri mentre gaudeixen del vi i d’un magnífic sopar.

Propostes inclusives
En la línia impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona d’oferir activitats turístiques a tota mena de públics, el Vívid programa propostes inclusives per facilitar la participació de persones amb mobilitat reduïda, invidents i sordes. Enguany, una quinzena d’activitats del Vívid són accessibles a alguns d’aquests col·lectius. També s’han programat activitats adreçades especialment a algunes d’aquestes persones, com ara un tast en llengua de signes al Wine Palace de Figueres.

Tags: cultura patrimoni, DO Empordà, enoturisme, festival, gastronomia, historia, medi ambient, Tast de vins, Vins DO Empordà, Vívid

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Instal·lació de senyals lluminoses amb leds solars a diversos passos de vianants de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Segona edició de les Tertúlies Pallach de la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes