La sisena edició de la Fira de la Gamba de Palamós preveu seguir superant les bones xifres dels anys anteriors

Palamós.- El municipi de Palamós ja ho té tot preparat per a la realització de la sisena edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc, el dissabte 8 de juny, de les 11 i fins a les 22 hores, a la llotja del port pesquer de la vila.

Aquesta fira monotemàtica que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, comptarà amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.
La Fira de la Gamba de Palamós s’ha consolidat en aquests darrers cinc anys com una de les fires gastronòmiques més importants de les comarques gironines. En aquest sentit l’organització preveu seguir superant l’èxit de les edicions anteriors. Només l’any passat es van servir –entre tastets i producte fresc– més de 250kg de Gamba de Palamós certificada. L’organització preveu seguir superant enguany l’èxit de la darrera edició, on es van vendre més de 22.000 tiquets de tastets.
La Fira de la Gamba de Palamós té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat, certificada mitjançant la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Activitats a la Fira de la Gamba de Palamós 2019
D’aquesta manera el dissabte 8 de juny es podran degustar tastets elaborats amb gamba que oferiran els restaurants i les tavernes participants.
A banda de la llotja, la fira també oferirà a l’exterior d’aquest espai una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi.
L’oferta culinària global es complementarà, durant tot el dia, amb demostracions de cuina familiar i marinera a l’Espai del Peix, però també amb visites a les barques d’arrossegament i a la subhasta.
La Fira de la Gamba de Palamós compta amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós
La Marca de Garantia Gamba de Palamós permet assegurar que aquest producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat.
Precisament per aconseguir aquesta qualitat els pescadors apliquen mesures estrictes en la pesca de la Gamba de Palamós, en el seu tractament i manipulació, així com posteriorment en la seva distribució.
En aquest procés també cal comptar amb l’aplicació de les mesures necessàries en la seva correcta manipulació i distribució, que en fan posteriorment peixaters i restauradors.

Tags: confraria de pescadors, cultura patrimoni, Gamba de Palamos, gastronomia, palamós, pesca, Port de Palamós

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
XXIV edició de les jornades gastronòmiques La Clova – Tastets de mar
Notícia següent
Disset establiments participen de la 7a edició dels “Tastets Surrealistes” de Figueres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes