L’Ajuntament de Torroella de Montgrí crea una àrea especialitzada en recerca de fons europeus

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí va presentar divendres passat a tots els regidors del Ple, la nova àrea municipal, anomenada “Àrea Europa”, una unitat estratègica dins l’Ajuntament que té per objectiu contribuir de manera pro-activa a la construcció de la UE, sota quatre pilars bàsics: coneixement, cooperació, creixement i innovació.

L’objectiu principal és posicionar Torroella de Montgrí a escala europea i internacional i crear aliances, que permetin identificar i participar activament en xarxes europees que poden contribuir al desplegament de les polítiques municipals.
En aquest sentit, la nova àrea s’ha marcat com a objectius específics la identificació de subvencions de la UE que puguin ser d’interès pel municipi i orientar i donar suport a la presentació i seguiment de propostes per part de les diferents regidories municipals. Així mateix, es vol sensibilitzar a la ciutadania sobre la UE.
Torroella de Montgrí i l’Estartit han tingut, des de pràcticament fa dues dècades, un paper molt actiu en la posada en marxa de plans a escala europea i la implementació d’iniciatives pioneres en l’àmbit de la gestió territorial i la dinamització turística i econòmica.
En son exemples els tres projectes Life (Life Ter Vell, Life Emyster i Life Pletera), les certificacions de qualitat EMAS, el sistema d’indicadors europeus ETIS, els grups de treball europeus NECSOTUR i Interreg Mediterranean, els programes europeus Marimed i Ernest, la Carta Europea de Turisme Sostenible i el finançament també amb programes Feder i Next Generation, entre d’altres.
La nova àrea municipal, que ja fa alguns mesos que treballa, ha aconseguit crear les sinèrgies necessàries per aconseguir 9 projectes Next Generation, que han aportat al municipi un total de 4.691.563,71 € en subvencions.
Així mateix, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha incorporat a dues xarxes europees que li permeten estar ben informat de tots els projectes europeus. Es tracta de la xarxa BELC: Construir Europa amb les autoritats locals i de la xarxa European Network of Cultural Centres.
Recentment i en el marc del desplegament de la nova àrea municipal, la regidora de l’Àrea Europa ha participat en la trobada Construir Europa amb les autoritats locals que es va celebrar a Brussel·les els passats 20 i 21 de febrer. Aquesta trobada va oferir la oportunitat de conèixer de primera mà les institucions de la Unió, la Comissió Europea i el Parlament Europeu i programes de finançament i d’innovació, d’impuls de la transició verda per a ens locals, així com la campanya institucional de cara a les eleccions europees del 9 de Juny. En una de les jornades de treball es van poder compartir les inquietuds dels representants locals davant la gestió i execució dels fons Next Generation.
La setmana passada també, varis representants municipals han participat en una trobada transfronterera a Torreilles de la Salanca, municipi agermanat amb Torroella de Montgrí, amb la voluntat de reforçar lligams i crear noves sinèrgies que permetin construir projectes de futur.
L’equip humà que lidera el projecte és la regidora de Fons Europeus, Anna Bonada; la tècnica de promoció econòmica,  Montse Roca; i la col·laboradora externa experta en polítiques europees, Mònica Plana.
La regidora de Fons Europeus, Anna Bonada, ha volgut posar de manifest que “estem treballant de valent per construir complicitats que ens apropin a Europa i ens permetin articular aliances que aportin nous projectes i noves oportunitats econòmiques, culturals i medi ambientals i socials pel nostre municipi”.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, coneixement, cooperació, creixement, economia, estratègia, fons europeus, innovació, ple, projecció, serveis, societat, Torroella de Montgrí, Unió Europea
Notícia anterior
Calonge i Sant Antoni impulsa l’eficiència administrativa amb un curs sobre IA aplicada als processos municipals
Notícia següent
Detingut per agredir i amenaçar la dona amb un ganivet en un pis de la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes