L’Àrea de Medi Ambient de Palamós inicia una campanya informativa per advertir la ciutadania de la problemàtica que suposa l’abandonament de voluminosos a la via pública

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós, mitjançant l’Àrea municipal de Medi Ambient, ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana per eliminar la mala praxi que suposa l’abandó de mobles, trastos o andròmines a la via pública.

L’acció es basa en la ubicació d’uns adhesius, de grans dimensions i molt visibles, que s’enganxen en un contenidor de cada àrea d’aportació del municipi, amb informació de com deslliurar-se correctament d’aquests residus.
Amb el lema “Entre tots reduïm els trastos al carrer”, aquesta campanya es difon mitjançant aquests adhesius i també a través de les xarxes socials municipals, proposant com a primera opció per a la gestió del residu, donar una segona vida a aquesta andròmina, reparant-la, reutilitzant-la amb altres usos, o bé regalant-la a aquella persona que li pugui ser útil, com a mesures que permeten allargar la vida d’aquest element i reduir la generació de residus al municipi.
A banda, es recorda la possibilitat de portar a la deixalleria municipal els trastos que es vulguin llençar, o bé aprofitar el servei de deixalleria mòbil que, cada quinze dies, coincidint amb dissabte, s’activa de manera itinerant al municipi.

Servei gratuït de recollida de voluminosos
De manera destacada també es fa referència al servei gratuït de recollida de voluminosos que ofereix l’Ajuntament a la ciutadania de Palamós que té la necessitat de deslliurar-se de residus de grans dimensions (electrodomèstics, mobles, matalassos, etc) i no pot dirigir-se personalment a la deixalleria, fixa o mòbil.
Aquest servei funciona de manera concertada. Els veïns poden contactar via whatsapp o bé trucant, al telèfon 972 313 939, on es podrà concretar un dia i hora per la recollida, que es farà directament al portal de l’habitatge de la persona sol·licitant, evitant així l’abandonament de residus al costat dels contenidors o al carrer.
Tot i la comoditat que representa aquesta recollida concertada de voluminosos, el servei encara detecta múltiples abandons a la via pública d’aquests elements, sense prèvia concertació.
L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós també recorda, mitjançant la campanya “Entre tots reduïm els trastos al carrer”, que l’Ordenança municipal de residus prohibeix l’abandó de voluminosos a la via pública sense tenir concertació telefònica de recollida, i els imports de la sanció per aquesta negligència poden arribar fins als 150 euros.

Tags: ajuntament de Palamós, aprofitament, campanya, conscienciació, medi ambient, palamós, reciclatge, recollida, residus, serveis, societat, via pública, voluminosos
Notícia anterior
IVA en vehicles a treballadors. Contraprestació o no contraprestació. Aquesta és la qüestió
Notícia següent
El govern de Calonge i Sant Antoni s’amplia amb la incorporació de la regidora Elena Montiel de Guanyem

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes