L’energia defraudada en cultius de marihuana a les comarques gironines equival al consum de tot un any de Pals o Santa Cristina d’Aro

Pals (ACN).- L’energia defraudada el 2023 a les comarques gironines en plantacions de marihuana equival al consum de tot un any de poblacions com Pals o Santa Cristina d’Aro. En concret, Endesa ha calculat que en els 145 expedients que es van obrir per aquest motiu, es van defraudar fins a 23GWh, que és l’equivalent al consum de cada any d’aquestes dues poblacions.

Això suposa un 65% del total de l’energia que es va defraudar a les comarques gironines el 2023, dos punts més que l’any anterior. En total, a la demarcació es va arribar a 35GWh de frau al llarg de l’any anterior. Des d’Endesa asseguren que això suposa el mateix que tot el consum que pot haver-hi a una població com Llançà.
En el conjunt de Catalunya es van registrar 16.096 casos (44 manipulacions cada dia, de mitjana), amb un total de 356 GWh defraudats, gairebé l’equivalent al consum d’una ciutat com Manresa en tot un any. D’aquests, un 4,4% (713 expedients) van ser vinculats a plantacions de marihuana, però l’energia robada era tal (172 GWh) que va representar un 37% del total defraudat a Catalunya, l’equivalent al consum anual d’una població com Mollet del Vallès.
Durant el 2023, Endesa va desmantellar prop de 150 fraus al dia a través de la seva filial, e-distribución. Això, explica l’energètica, suposa una “amenaça greu per a la seguretat de les persones i genera perjudicis importants per al conjunt de la societat“.
En aquest sentit, des d’Endesa assenyalen que les plantacions de marihuana i grans consums vinculats a l’activitat industrial i els negocis van acaparar el 74% de l’energia defraudada detectada durant el darrer exercici per la filial d’Endesa. L’altra quarta part va correspondre al sector residencial, tot i que és destacable que només el 2% es va localitzar als habitatges amb un consum més baix, amb una potència contractada inferior als 3 kW.

Tags: Baix Empordà, Comarques gironines, consum, Endesa, estadística, expedient, frau elèctric, plantes de marihuana, serveis, societat, successos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El govern de Calonge i Sant Antoni s’amplia amb la incorporació de la regidora Elena Montiel de Guanyem
Notícia següent
Ferran Adrià treballa en un observatori de dades de gestió econòmica de restaurants a l’Estat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes