Les garnatxes i carinyenes de l’Empordà, guardonades a la Guia de Vins de Catalunya 2021

Empordà.- Tres vins de la Denominació d’Origen Empordà han estat escollits millor vi de carinyena blanca, millor vi de garnatxa roja i millor vi de garnatxa blanca a la Guia de Vins de Catalunya 2021.

Es tracta, respectivament, del Singulars de Vinyes Velles 2018, del celler Mas Llunes; Vinya del Metge 2019, de Cellers d’en Guilla, i Istiu 2018, de Vinyes dels Aspres, que han obtingut les millors puntuacions de vins empordanesos a la publicació.
Una setantena de vins empordanesos formen part de la llista “Tops” que recull els vins més valorats de cada edició amb una nota superior de 9,50 punts. Aquesta xifra dobla el nombre de vins empordanesos inclosos en la darrera edició de la publicació, uns resultats que tornen a confirmar la qualitat dels vins de la denominació empordanesa que cada any milloren els seus resultats a les principals guies vinícoles de referència nacionals i internacionals.
En total, una quinzena de cellers de la DO Empordà aconsegueixen situar un o més vins a la llista de millors vins de la Guia de Catalunya. El Celler d’Espolla, Vinyes dels Aspres, Cellers d’en Guilla, Martí i Fabra, Mas Llunes o Espelt Viticultors són els cellers de l’Empordà amb més vins a la llista ’Tops’ que també inclou vins de Vinyes d’Olivardots, Mas Patiràs, Perelada, Sota els Àngels, Brugarol, Pere Guardiola, Empordàlia i Marià Pagès.

Aquesta és la llista dels vins empordanesos més ben valorats de cada categoria.

Vins blancs
-Singulars Vinyes Velles, del celler Mas Llunes (9,83). Millor vi de garnatxa blanca de Catalunya
-Istiu 2018, del celler Vinyes dels Aspres (9,83). Millor vi de carinyena blanca de Catalunya
-Espelt Lledoner Roig, del celler Espelt (9,75)

Vins negres
-Vins de Postal – La Sureda, del Celler Cooperatiu d’Espolla (9,73)
-La Goja, del celler Mas Patiràs (9,72)
-Cala Rostella, del celler Espelt (9,71)

Vins rosats
-Vinya del Metge, de Cellers d’en Guilla (9,79). Millor vi de Garnatxa Roja de Catalunya
-Rosa-T, del Celler Maria Pagès (9,70)
-Rosa d’Àmfora, del celler Vinyes d’Olivardots (9,68)

Vins dolços
-Garnatxa d’Empordà Solera, del celler Mas Llunes (97,7)
-Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l’Empordà, del celler Martí Fabra (97,5)
-Torre de Capmany, del celler Pere Guardiola (97,2)

La Guia de Vins de Catalunya és obra de Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Sergi Sevé, amb la col·laboració de Romina Robira i Ada Rosales. En total es valoren 1.349 vins, que són tastats a cegues, de 238 cellers de les 12 denominacions catalanes.

Tags: cellers, cultura patrimoni, DO Empordà, gastronomia, Guia de Vins de Catalunya, reconeixement, societat, vins catalans, Vins DO Empordà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Llum verda al Programa de control de la traçabilitat pesquera i la transmissió de la informació al consumidor dels productes pesquers i aqüícoles
Notícia següent
Fecasarm assegura que el Govern s’ha compromès a ampliar els ajuts a l’oci nocturn

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes