“L’hora de les postres”, la proposta d’Empordà Gastronòmic per aquest estiu

Empordà.- Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats a “Resseguint el litoral” i “L’hora de les postres”, respectivament.

El número 15 de l’Empordà Gastronòmic dedica un espai protagonista a les postres, amb un extens text introductori de l’escriptor i gastrònom Jaume Fàbrega i multitud de receptes llamineres firmades per alguns dels xefs més reconeguts de casa nostra, com “Bunyols líquids de xocolata amb taronja” (Tomàs Brull); “4 propostes de macedònia” (Montse Molla); “Pinya rostida amb gelat de coco” i “Caneló de codony farcit de mousse de mató amb gelat de mel” (Santi Valls); “Recuit de ca la Nuri, caramel fosc, botifarra dolça i gelat de canyella” (Jordi Vallespí); “Pastís tou de formatge marí de Mas Marcè” (Xavier Madrona); “Creps de mantega amb ametlles i recuit de Fonteta” (Quim Casellas) o “Coca rústica de poma de l’Empordà amb ratafia” (Iolanda Bustos), entre d’altres.
Més enllà dels dolços, la publicació ve farcida d’articles i entrevistes –amb el xef del Restaurant Godard S’Agaró, Xavier Madrona, o la xef de l’Hosal La Llagosta de Llafranc, Alícia Teixidor–, així com amb totes les notícies de l’actualitat gastronòmica de casa nostra, amb un pes destacat, com no podia ser d’una altra manera, d’aquesta terrible pandèmia del Covid-19 que ha tingut el món paralitzat prop de tres mesos. Destaquen, en aquest sentit, els textos de l’activista de la cuina tradicional Abraham Simon sobre la recuperació de la cuina tradicional durant el confinament o de l’infermera dels SSIBE Anna Mª Pallarès sobre les pautes alimentàries a seguir durant la desescalada.

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic necessiten la vostra ajuda!
La caiguda de vendes i dels ingressos per publicitat derivades de la pandèmia del coronavirus estan suposant un cop molt dur per a les publicacions culturals de proximitat, com és el cas de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic.
Igual que els pagesos, els petits productors, els establiments locals i els bars i restaurants de proximitat de casa nostra, la publicació necessita ara més que mai el suport dels seus amics, lectors i simpatitzants: subscriviu-vos! Per només 32 euros l’any, cada tres mesos rebreu puntualment a casa vostra els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic i contribuireu a mantenir viu un dels principals mitjans de comunicació de casa nostra, gaudint al mateix temps d’una promoció exclusiva: per cada nova subscripció rebreu de regal un llibre de la col·lecció Edicions de la Revista del Baix Empordà, a escollir entre: Els fogons de l’àvia Dolors. Receptes, records i vivències de la cuina del Baix Empordà (Lluís Molinas i Falgueras, 2015, Palafrugell. Racons i raons amb història (Ramir Lacasa, 2018) o Pedres venerables. Passejades amb història pel Baix Empordà (Pau Roig, 2019).

Tags: cuina, cuina tradicional, cuinaempordanet, cultura patrimoni, Empordá Gastronòmic, gastronomia, historia, novetat editorial, premsa comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El festival Ítaca “desconfina” la música en directe amb un doble concert d’El petit de Cal Eril i Ferran Palau, a Corçà
Notícia següent
La Diputació de Girona ha lliurat material sanitari per valor de més de 400.000 euros

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes