Palafrugell.- Des de l’organització de les Festes de Primavera s’ha organitzat com a novetat una proposta gastronòmica dins el marc de les festes.
Des de Festes de Primavera hi ha la recerca ferma de defensar les tradicions i la cultura popular. Per aquest motiu es vol donar el valor que es mereix la cultura gastronòmica i a tots aquells ingredients que han acompanyat els àpats a les cases. D’aquí neix, “El Xup-Xup” de les Festes de Primavera, un esdeveniment gastronòmic que engloba a diferents restauradors de Palafrugell, independentment del caràcter de la seva cuina.
Enguany, l’ingredient protagonista serà la fesolina (mongeta tendra). La fesolina, aquesta hortalissa tan habitual a la cuina empordanesa és, en realitat, de la família de les lleguminoses, però consumida verda assimila a la verdura. Conté nutrients i minerals molt interessants i, a més, permet preparar plats refrescants de primavera i estiu.
En aquesta primera edició son 5 els restaurants que hi participen.
Restaurant Marmara: Tataki de salmó, crema de fesolines i sèsam. Preu: 12,50€.
Restaurant La Blanca: Fals spaghetti de fesolina amb cansalada ibèrica i anguila fumada del Delta de l’Ebre. Preu: 21€.
Restaurant Pa i Raïm: Quiche de fesolines amb gambes. Preu: 12€.
Restaurant Xup-Xup: Fesolina amb verat en escabetx + copa de vi blanc. Preu: 6€.
Centre Fraternal: Amanida de fesolines, pernil duroc i vinagreta d’anxoves de l’Escala. Preu: 7,50€.