Sant Feliu de Guíxols.- Dissabte 28 de maig a partir de les 11 hores tindrà lloc la presentació del Peix Blau Ganxó 2022 a La Rambla, amb tastets de peix blau dels diferents establiments participants a preus populars.
Els tres primers dissabtes de juny, a més, es celebraran show cookings a les 11.30 hores al Mercat Cobert de Sant Feliu de Guíxols, oberts a tothom, en els quals diferents xefs ensenyaran a cuinar delicioses receptes de peix blau.
Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’Ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90.
Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat.
La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició. Els cuiners l’han portat a les cuines dels millors restaurants. Al principi no va ser fàcil, perquè no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que ara, que és considerat un producte molt preuat. Donar al Peix Blau Ganxó el valor que es mereix ha estat un èxit dels restauradors, dels pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i d’aquells que han donat suport a la campanya en anteriors edicions, com en Marc Gascons, els germans Roca i els germans Torres.
Deixa un comentari