Presentació dels nous condiments per a peix d’Emporarom

Palamós.- L’Espai del peix de Palamós ha acollit aquest dijous la presentació de dos nous condiments per a peix que ha elaborat Emporarom amb la col·laboració del sector pesquer de la Confraria de Pescadors de Palamós i amb l’aportació del coneixement del món de la pesca en totes les seves vessants per part del Museu de la Pesca.

D’aquesta sinergia n’han sortit dues barreges de condiments on conflueixen tradició i innovació en la cuina del peix: barreja per peixos blaus i barreja per peixos blancs amb l’objectiu de posar en valor els productes alimentaris empordanesos de proximitat.
Els condiments per a peix estan fets a base de plantes aromàtiques autòctones, que ja s’han utilitzat tradicionalment per cuinar peix, amb combinacions que puguin ser utilitzades per fer diversos plats, i no una única recepta. Per exemple, el condiment del peix blau porta una mescla de fonoll, menta, marialluïsa i marduix. I, el preparat pel peix blanc, porta fonoll, orenga, sàlvia i sajolida. Els productors d’herbes d’Emporarom van realitzar nombroses proves amb el cuiner de l’Espai del Peix, Ramon Boquera, fins a concretar aquestes dues barreges.
Actualment els productes d’Emporarom es poden trobar en més de setanta establiments, principalment de les comarques gironines amb perfil de botigues gourmet, ecològiques, especialitzades o de poble.

Tags: condiments, confraria de pescadors, cultura patrimoni, Emporarom, gastronomia, km0, l’Espai del Peix de Palamós, Museu de la Pesca, palamós, pesca, plantes, presentacio, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Pere Vila, nou director de Ports de la Generalitat
Notícia següent
L’Ajuntament de Torroella ja té els 12 noms escollits durant el procés participatiu per feminitzar el nomeclator de Torroella i l’Estartit

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes