Palamós.- L’Espai del peix de Palamós ha acollit aquest dijous la presentació de dos nous condiments per a peix que ha elaborat Emporarom amb la col·laboració del sector pesquer de la Confraria de Pescadors de Palamós i amb l’aportació del coneixement del món de la pesca en totes les seves vessants per part del Museu de la Pesca.
D’aquesta sinergia n’han sortit dues barreges de condiments on conflueixen tradició i innovació en la cuina del peix: barreja per peixos blaus i barreja per peixos blancs amb l’objectiu de posar en valor els productes alimentaris empordanesos de proximitat.
Els condiments per a peix estan fets a base de plantes aromàtiques autòctones, que ja s’han utilitzat tradicionalment per cuinar peix, amb combinacions que puguin ser utilitzades per fer diversos plats, i no una única recepta. Per exemple, el condiment del peix blau porta una mescla de fonoll, menta, marialluïsa i marduix. I, el preparat pel peix blanc, porta fonoll, orenga, sàlvia i sajolida. Els productors d’herbes d’Emporarom van realitzar nombroses proves amb el cuiner de l’Espai del Peix, Ramon Boquera, fins a concretar aquestes dues barreges.
Actualment els productes d’Emporarom es poden trobar en més de setanta establiments, principalment de les comarques gironines amb perfil de botigues gourmet, ecològiques, especialitzades o de poble.