Quermany Gastronòmic aposta per la tòfona de l’Empordà en les VII Jornades de la Tòfona a Pals

Pals.- Quermany Gastronòmic ha decidit apostar per la tòfona empordanesa en les VII Jornades de la Tòfona a Pals, que serveixen, a la vegada, per reiniciar les activitats gastronòmiques després del parèntesi que ha obligat a fer la pandèmia de Covid-19.

Els xefs dels restaurants Sol Blanc, Jordi Ribas; del Vicus, Damià Rafecas i d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, juntament amb el productor, Lluís Serrano, han presentat aquestes jornades gastronòmiques, que s’inicien avui mateix i duraran fins al 15 de gener de 2022, amb el producte de Sota Terra.
Recuperar la dinàmica de fer les jornades gastronòmiques, després de la temporada que hem passat, que ha sigut dura però que ha estat bona, i hem decidit els tres restaurants que estem oberts tirar endavant les jornades. Si que l’hem avançat una mica per poder fer alguna cosa aquest any i fer-ho coincidir amb les festes de Nadal.
Hem tingut la sort de tenir un cultivador de tòfona del Baix Empordà i la intenció és apostar per aquesta tòfona empordanesa durant les jornades de la tòfona. Ens hagués agradat començar abans però la tòfona estava encara una mica verda i per això hem esperat fins ara.
De fet, en les darreres jornades de la tòfona,el 2019, ja s’havia avançat la possibilitat de fer servir tòfona empordanesa com finalment ha estat. I, tot i que ja hi ha establiments que l’estan fent servir, nosaltres vam preferir esperar fins a ser més a prop del punt òptim d’aquest producte top
”, han explicat els restauradors.
Els xefs han destacat que amb les propostes gastronòmiques que presenten als seus restaurants busquen posar a l’abast de clients que els agrada la bona gastronomia tòfona d’alta qualitat i de producció molt propera a preus accessibles. Tots tres restaurants ofereixen incorporar la tòfona ratllada als plats que tenen a la carta, però, a més a més, durant aquestes jornades es podran tastar altres propostes.

Quermany Gastronòmic
Al voltant del Quermany Gastronòmic hi ha un grup de restaurants i xefs que comparteixen un paisatge i un caràcter marcat per la plana de l’Empordà i la Costa Brava. Comparteixen tenir a l’abast i fer servir uns productes excepcionals a cada moment de la temporada i de ser hereus i defensors d’una cuina empordanesa a la que cadascú li ha sabut imprimir la seva personalitat. I que, en conjunt, ofereixen un ventall de matisos que reflecteix la varietat, la riquesa i les possibilitats d’evolució d’aquesta cuina sense perdre’n les essències i allò que la fa distingible d’altres.
Comparteixen la defensa de la feina d’uns productors situats en aquest territori que els proporcionen dos elements imprescindibles. I comparteixen, també, la passió per l’ofici, per dignificar-lo i per reivindicar-lo, més enllà de que ara sigui més popular que fa uns anys i que hagi guanyat un espai mediàtic que abans no tenia. I que casualment, o no, han coincidit en un temps, ara, i en un espai, al voltant del Quermany, que els ha portat a engegar iniciatives gastronòmiques conjuntament.

Tags: campanyes gastronòmiques, cultura, gastronomia, jornades, pals, Quermany Gastronòmic, restaurants, societat, tòfona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els càmpings gironins inverteixen 30 milions d’euros en eficiència energètica i millores ambientals
Notícia següent
Tres detinguts a Palafrugell per un delicte contra la salut pública

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes