Tret de sortida a la trentena edició del Menú de la Gamba de l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau”

Calonge i Sant Antoni.- Aquest divendres 10 de maig començarà la trentena edició del Menú de la Gamba. Aquesta històrica proposta gastronòmica, que va néixer als restaurants de Sant Antoni l’any 1994, s’ha consolidat com un dels menús més populars i de qualitat de la badia i el seu entorn.

El Menú de la Gamba, organitzat per l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau”, compta amb vuit restaurants que oferiran el menú enguany. El menú es podrà tastar fins al 16 de juny als restaurants Can Roc, Costa Brava, Guillermu, Hº Restaurant de l’Hostal Olga, La Jovita per l’Esteve GV, Nautilus, Refugi de Pescadors i Valentina. El preu del menú és de 55 € i inclou pa amb tomata i anxoves, gamba mitjana fresca de Palamós (200 g), fideus rossejats amb allioli, postres i vi Perelada Inspirador.
En aquesta ocasió, aquells qui s’acostin als restaurants que participen en la campanya poden entrar al sorteig  d’un àpat per a dues persones als restaurants de l’associació “El Plat Blau”. Per optar-hi hauran de completar un passaport que se’ls donarà i que hauran de marcar amb el segell de quatre restaurants diferents.
El Menú de la Gamba va néixer l’any 1994, com a iniciativa del Patronat de Turisme de Calonge i Sant Antoni, i va arrencar com una proposta gastronòmica que es va començar a servir als restaurants d’aquest municipi. Posteriorment, l’any 1995, el Menú de la Gamba va anar creixent i s’hi van sumar també restaurants de Palamós.

Cuita de gambes popular per promocionar el menú
Amb l’objectiu de promocionar el Menú de la Gamba i per donar el tret de sortida a aquesta campanya gastronòmica, el passat dissabte 4 de maig al migdia va tenir lloc al passeig de Sant Antoni una cuita de gambes popular. Els restaurants de “El Plat Blau” van oferir als visitants fins a 20 quilos de gamba de Palamós, amb vi Inspirador. Es van servir prop de 550 tastos individuals.
El Menú de la Gamba és una de les dues propostes gastronòmiques que al llarg de l’any organitza l’Associació de Restaurants de la Badia amb l’objectiu d’oferir menús amb productes locals de qualitat i a preus ajustats. El Menú de l’Escamarlà, que es pot tastar de novembre a desembre, completa aquesta oferta gastronòmica. Aquestes campanyes gastronòmiques compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Vins i Caves Perelada.

Tags: Calonge i Sant Antoni, campanyes gastronòmiques, Gamba de Palamos, gastronomia, pesca, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detenen quatre homes que havien muntat una plantació de marihuana en una antiga granja de conills a Vilopriu
Notícia següent
La IV Jornada d’Ocupació i Empresa de la Bisbal clou amb la participació de més d’un centenar de persones i més d’una vintena d’ofertes laborals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes