Tretzenes jornades gastronòmiques de l’arròs a Girona

Girona.- Aquesta setmana han començat les tretzenes jornades de l’arròs a Girona, organitzades pel col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons.

Els Jardins dels Alemanys de Girona han acollit la presentació de la campanya que s’allargarà fins el dia 31 de juliol, amb un esmorzar a base d’arròs a la cassola. la presentació ha compta amb la presència de l’alcaldesa de Girona Marta Madrenas a més de regidors del consistori, un grup de cuiners del col·lectiu Girona Bons Fogons i diversos mitjans de comunicació. Mentre duri la campanya, els restaurants participants oferiran un gran ventall de plats elaborats amb les diferents varietats d’arròs.
Durant la presentació també s’ha fet públic el canvi de presidència a Girona Bons Fogons. Toni Vatllory d’EGG Gastronomia, després d’un bon grapat d’anys assumint el càrrec de president, ha cedit el relleu a Jaume Vila del Restaurant la Banyeta de Palol de Revardit. Vila ha comentat que en aquest col·lectiu el càrrec de president és simbòlic perquè a l’hora de treballar i prendre decisions ho fan plegats tots els integrants.

Girona Bons Fogons
L’any 2007 va néixer l’actual col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons, que agafava el nom i prenia el relleu del que va intentar crear, vint-i-cinc anys enrere, un petit grup de cuiners gironins liderats pels visionaris Juli Lara i l’Antonio Gomez.
Aquest col·lectiu està format per un grup de 10 cuiners, que alhora són amics, de restaurants del Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva, units pel desig compartit de recuperar, mantenir, actualitzar i promoure els coneixements, costums i productes de la cultura gastronòmica gironina, així com el seu extens receptari tradicional.

 

Tags: Àpats, arròs, Divinum, EGG gastronomia, El Celler de Can Roca, El Duc de l'Obac, gastronomia, girona bons fogons, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Novara, Occi, Umai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet
Notícia següent
Un centenar de persones participen en el tast de vins DO Empordà al cim del Puigmal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes