Tamariu.- La Cuina de l’Empordanet va presentar la setmana passada la seva nova guia de restaurants en un acte celebrat a la Barraca dels Liris de Tamariu i que va comptar amb la presència dels xefs dels 20 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès, i del seu president, Vicenç Fajardo.
Si l’any passat es va presentar una guia renovada –format apaïsat–, enguany s’han actualitzat els continguts i s’ha incorporat el restaurant Godard de s’Agaró. Amb l’entrada d’aquest establiment, la família de La Cuina de l’Empordanet retorna a la vintena d’integrants.
La guia, que s’ha editat en dues versions- una en català i francès, i l’altra en castellà i anglès – té una tirada de 20.000 exemplars i serveix per donar a conèixer i promocionar els 20 restaurants que integren el col·lectiu. A més, la publicació de La Cuina de l’Empordanet també és una eina útil pels informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a oficines de turisme i altres punts d’informació. En aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada pels visitants i turistes sinó també per la gent del territori amb l’objectiu que gaudeixin dels establiments que conformen la nostra marca.
Un cop acabada la presentació de la guia, els assistents van poder gaudir del tradicional esmorzar de barraca, acompanyat dels vins i caves de les marques col·laboradores.
Promoció de la cuina empordanesa
La Cuina de l’Empordanet és el nom del col·lectiu que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració que des de l’any 1995 treballa en l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori i en identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.
La Cuina de l’Empordanet treballa constantment en la promoció de la cuina empordanesa arreu, organitzant i participant en diferents esdeveniments gastronòmics de Catalunya i Europa des dels seus inicis. Destaquen campanyes com l’Empordanet de Tardor, Menús Dalí, Sopars Maridats o “Caràcter Empordà”, una proposta enogastronòmica empordanesa celebrada a Barcelona i que ha estat ideada per La Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà. La primera edició de “Caràcter Empordà” es va realitzar durant el mes de maig i va tenir molt bona acollida.
Al llarg d’aquests anys, també s’han editat una desena de llibres de receptes tradicionals i informació complementària relacionada amb la gastronomia empordanesa.