Un centenar de persones participen en l’experiència surera “De l’arbre al tap, del tap a taula”

Gavarres.- Un centenar de persones han participat en els darrers caps de setmana a l’experiència surera “De l’arbre al tap, del tap a taula”, organitzada pel Consorci de les Gavarres i pel Museu del Suro de Catalunya.

Les matinals sureres han tingut lloc als municipis de Cassà de la Selva i Palafrugell els dissabtes i diumenges, des del 19 de juny fins aquest 18 de juliol.
La tercera edició de l’activitat oferia una visita cultural d’espais històrics de rellevància dins la tradició surotapera, així com una demostració de la pela del suro en directe i un esmorzar temàtic amb degustació de vins de la DO Empordà.
Des del Consorci de les Gavarres fem una valoració molt positiva de la participació, malgrat les restriccions de la pandèmia i ja hem començat a treballar en la programació de la quarta edició prevista per l’any vinent per seguir posant en valor el patrimoni cultural i natural de les Gavarres” tal com ha explicat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas.
En aquest mateix sentit, els responsables del Museu del Suro de Catalunya en fan una valoració positiva de la tercera edició, malgrat les dificultats presents. “Poder transmetre els valors d’un ofici ancestral amb demostracions en directe i explicacions de primera mà de peladors de suro és una experiència recomanable per diferent i gairebé exclusiva a casa nostra. I la bona acceptació ens anima a seguir treballant per reivindicar el nostre patrimoni surer, compartit a banda i banda de les Gavarres”, tal com ha manifestat Marc Heras, regidor de l’Ajuntament de Palafrugell, responsable del Museu del Suro.
“De l’arbre al tap, del tap a taula” és una experiència surera impulsada pel Consorci de les Gavarres i pel Museu del Suro de Catalunya, i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Palafrugell i Cassà de la Selva, la DO Empordà i l’Institut Català del Suro.

Tags: balanç, campanya de la pela, Cassà de la Selva, Consorci de les Gavarres, cultura patrimoni, DO Empordà, gastronomia, Gavarres, historia, Museu del Suro, Palafrugell, societat, suro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consell Comarcal de l’Alt Empordà liderarà la dinamització de la pedra seca a la zona de la Garriga
Notícia següent
El Govern preveu mantenir durant tot l’estiu el tancament de locals a les 00.30 hores

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes