Una demostració de pesca artesana i un “showcooking” inauguren les IV Jornades Gastronòmiques de l’Angula de Ter

Pals.- La presentació s’ha fet a la Gola del Ter amb la presència del pescador i els xefs.

Els restaurants de Pals Sa Punta, Sol Blanc I Es Portal Hotel Gastronòmic han presentat aquest matí les IV Jornades Gastronòmiques de L’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. La presentació s’ha fet a la gola del Ter amb una demostració de com es pesquen les angules del Ter i un ‘show-cooking’. Els xefs dels restaurants que hi participen, Ivan Beumala, Jordi Ribas i Joan Carles Sànchez també han elaborat ‘in situ’ un arròs amb angula del Ter i anguila. Les jornades s’allargaran fins el proper 24 de febrer i compten amb la col·laboració dels cellers Mas Geli (Pals) i Mas Oller (Torrent), que avui han sigut presents a la presentació.

El xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, ha volgut posar en valor el fet que aquestes jornades l’any passat no es van poder celebrar per falta de matèria primera. ‘L’any passat la pesca de l’angula del Ter va ser pràcticament nul·la a causa, sobretot del baix cabal del riu i de la sequera però també pel mal temps. Vam preferir no fer les jornades que buscar un producte substitutiu d’una altra zona perquè la qualitat que ens donen aquestes angules, pescades de forma artesana i gairebé a tocar del mar, les fan molt diferents i pensem que de millor qualitat que d’altres’ ha explicat.
El pescador d’Angula del Ter, Juli Carbó, ha explicat que aquest any està essent una molt bona temporada. Si es manté una certa bonança i les condicions meteorològiques no ho impedeixen aquesta podria ser una bona temporada semblant a la de 2017. Juli Carbó ha fet una demostració de com es fa la pesca de l’angula del Ter, una pesca artesanal i regulada amb 8 mesos de veda. La temporada de pesca de l’angula està previst que es tanqui a principis de març.

Els plats que es podran degustar durant aquestes jornades presenten una dotzena d’elaboracions diferents. Tots els restaurants presenten les angules a la bilbaïna, que és la forma que la majoria de clients les demanen. Tot i això, la resta d’elaboracions permeten fer més accessible el tast de les angules amb diferents combinacions. Així, es podran degustar Angules a la brasa, Truita dròpola amb Angules i panxeta, Pasta fresca amb angules i ou i Arròs d’aguila i Angula amb la seva emulsió. També es podrà optar per una Amanida d’angules del Ter, un Arròs de Pals cremós, Angules del Ter i encenalls de tòfona melanosporum i un Lluç a l’allet amb angules del Ter i carxofes. Finalment, hi haurà opcions com l’Estofat de peus de porc desossats amb angules de muntanya en el seu suc  i Angules de mar saltades, l’Arròs Carneroli de l’Estany de Pals al safrà amb garoines, Formatge “El Set” de Mas Marcè amb angules del Ter i la Crema d’all escalivat amb rovell d’ou curat a la sal amb angules del Ter confitades.
Juntament amb els plats, s’incorporen també vins seleccionats i recomanats per acompanyar els plats: Pur i Mar de Mas Oller i Subirat Parent i Rosat’17 de Mas Geli.

Tags: angula, arros de pals, cuina, gastronomia, pals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Firatast celebra la seva 25ª edició amb una imatge renovada
Notícia següent
Les pomes, protagonistes del calendari municipal d’Ullà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes