“Viu en Blau” estrena aquest any la Fira del Peix Blau de l’Escala, que se celebrarà el 2 de setembre

L’Escala.- El proper 2 de setembre, dia gran de la Festa Major de l’Escala, se celebrarà al municipi la primera edició de la Fira del Peix Blau, una nova acció dins de la campanya promocional “Viu en Blau” que van crear l’any passat entre l’Ajuntament de l’Escala i la Confraria de Pescadors amb l’objectiu de posar en valor aquest tipus de pesca en tots els àmbits.

En aquest sentit, l’Ajuntament de l’Escala ha programat dues activitats per a aquest mes de setembre, que se sumen a les que des de la Confraria de Pescadors, a través del centre d’interpretació del peix Maram, han anat desenvolupant durant tot l’estiu.
El dia 2 de setembre se celebrarà la 1 a edició de la Fira del Peix Blau al Port de la Clota, en la qual el peix blau i tots els actors de la zona en seran els protagonistes. La Fira obrirà les portes a les 18 hores i comptarà amb l ’actuació del Mag David a les 19 hores i el concert amb The Covers a les 21 hores. També s’oferirà mostra i tastets de productes locals, exposició i venda de productes mariners, visites al Maram i tallers de pots d’anxova. Els pescadors oferiran una mostra de cuina marinera i també hi haurà servei de begudes pels assistents. L’accés a la fira serà gratuïta i els assistents podran adquirir els productes de cada parada, tastets i begudes al preu establert a cada punt.
El dia 9 de setembre de se celebrarà la Sardinada Popular a la zona de la Riba. La jornada començarà a les 12 hores amb la teatralització d’una antiga subhasta i durarà fins a les 15 hores, temps en el qual els pescadors de la Confraria de l ’Escala oferiran sardines a la brasa als assistents, juntament amb unes llesques de pa i un got de vi o aigua. Els participants hauran d’haver adquirit un tiquet prèviament.
Ales 13 hores hi haurà concert d’havaneres amb el grup Peix Fregit per amenitzar la jornada.
Aquest dimecres al matí s’han presentat aquestes noves activitats del “Viu en Blau” d’enguany, que neixen amb la voluntat de donar continuïtat als objectius fixats l ’any passat conjuntament amb el Maram i la Confraria de Pescadors i amb el suport del Grup d’Acció Local Pesquer:
– Promoure el consum del peix blau.
– Posar en valor l ’ofici dels pescadors de l’Escala.
– Teixir una xarxa de sinergies entre diferents actors econòmics del municipi.
– Impulsar el creixement econòmic, des de la perspectiva de la sostenibilitat, l ’economia blava i la col·laboració entre sectors.
D’aquesta manera, aquest any s’han elaborat uns Paquets turístics que han combinat durant tot l’estiu activitats al Maram amb diferents propostes de touroperadors nàutics del municipi. Pel que fa als restaurants, la Campanya Gastronòmica d’enguany s’allargarà tot l’any 2023 amb la voluntat de promocionar les magnífiques propostes de peix blau dels cuiners del municipi durant tota la temporada.

Tags: Ajuntament de l'Escala, Alt Empordà, confraria de pescadors, cuina marinera, cultura, fira, gastronomia, peix blau, pesca, pescadors, promoció econòmica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El xef Jean Louis Neichel cuinarà en el seu suculent sopar-tribut a Calella de Palafrugell
Notícia següent
La vaga de caçadors gironins agafa “per sorpresa” a Acció Climàtica i anuncien que estan oberts a negociar

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes