Acció Climàtica impulsa la campanya de sensibilització contra el malbaratament alimentari “Aprofitem els aliments”

Barcelona (ACN).- El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat impulsa la campanya “Aprofitem els aliments”, una iniciativa contra el malbaratament alimentari que es desenvoluparà fins a finals d’octubre amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre les pèrdues alimentàries.

A partir del 26 de setembre i fins al 6 d’octubre es faran 18 trobades, sopars o dinars, a diferents restaurants gastronòmics amb joves cuiners del territori. La xef Ada Parellada serà la padrina de cada trobada, idearà els menús i formarà als cuiners ambaixadors. La iniciativa compta amb el suport i la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.
Els restaurants que formaran part dels Gastrorecups d’enguany són Semproniana (Barcelona), CETT Hotel (Barcelona), Bar Verat (Santa Coloma de Gramanet), Can Perico (Santa Perpètua de la Mogoda), Albert Guzman (La Ràpita), Antic Molí (Ulldecona), Villa Retiro (Xerta), El Terrat (Tarragona), Gami (Cambrils), Can Xapes (Cornellà del Terri), Normal (Girona), Casamar (Llafranc), Escola d’Hostaleria de Girona, La Boscana (Bellvís), La Cava (Tàrrrega), L’Antic Forna (Cervera), Xopluc (La Fuliola) i Hotel Pessets (Sort).
El dissabte 7 d’octubre s’organitzarà el Gran Dinar d’Aprofitament a la plaça Corsini de Tarragona. Es tracta d’un àpat gratuït obert al públic on el menjar s’elaborarà amb aliments recuperats fruit d’espigolades en camps, de recollides d’excedents en mercats, i de la recuperació d’aliments en comerços locals de la zona.
Conjuntament amb la Fundació Espigoladors, el 8 d’octubre es farà la tercera Marató “Jo espigolo” per l’aprofitament alimentari simultàniament a Lleida, Tarragona, Baix Llobregat i la conca de la Tordera, on persones voluntàries podran contribuir a la recuperació de fruita i verdura que anirà destinada a entitats socials.
Finalment, Reus acollirà el 17 d’octubre la jornada “Aprofitem els aliments”, organitzada anualment pel Departament d’Acció Climàtica, que té com a objectiu donar visibilitat a diversos projectes relacionats amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Aquest any, se centrarà en projectes d’aprofitament alimentari a la zona de Tarragona i les Terres de l’Ebre i en la recerca i la innovació en la prevenció del malbaratament alimentari.

Tags: Acció Climàtica, aliments, aprofitament, banc dels aliments, campanya, Catalunya, espigolament, gastronomia, malbaratament alimentari, restaurants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detenen a la Jonquera un home que duia 49,2 kg d’haixix amagats sota el seient del cotxe
Notícia següent
Convocatòria pública de propostes d’activitats per al 2024 de l’Ajuntament de Forallac

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes