Balanç positiu de la participació d’Arrelem a la 629a Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí.- Arrelem, la Xarxa agroalimentària del Baix Empordà, ha participat el passat cap de setmana, 25 i 26 de novembre a la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí.

Enguany s’ha celebrat la 629a edició d’aquest esdeveniment, la Fira Agrícola, Ramadera i Comercial més antiga de Catalunya. La Fira, que manté l’essència de fira multisectorial, però amb un marcat caràcter agrícola i ramader, té l’objectiu de ser un aparador econòmic per les empreses, a banda d’incloure actes complementaris.
El dissabte a les 11 hores a l’Auditori Teatre Espai Ter va tenir lloc l’acte institucional d’inauguració amb la presència de l’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, la Regidora de Promoció Econòmica, turisme, comerç i fires de Torroella de Montgrí, Dúnia Oliveras, la Cap de l’Oficina Comarcal del Baix Empordà del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Mª Àngels Bernadet, la Diputada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona, Vanessa Peiró i la Vicepresidenta Tercera del Consell Comarcal del Baix Empordà, Agnès Gasull.
El cap de setmana va estar farcit d’activitats per a totes les edats, com les passejades amb poni o carruatge, una cercavila, un torneig de petanca o diferents mercats. Durant la fira es van poder veure diverses exhibicions com el campionat de gossos d’atura, activitats teatrals o de cultura popular.
L’estand d’Arrelem a la Fira de Mostres va exposar un recull de productes locals d’alguns membres de la xarxa, com les herbes aromàtiques, productes làctics d’ovella, la mel o l’arròs. Així mateix, dins l’espai de l’estand es van mostrar els recursos dels projectes en els que s’ha treballat en els darrers anys, destinats a donar visibilitat a la figura de la dona dins del sector agroalimentari o d’altres per afavorir el consum de productes de proximitat.
La Fira ha inclòs diferents activitats centrades en l’agricultura i la ramaderia, com jornades tècniques, concursos o exposicions. El diumenge al matí, a l’auditori del Museu de la Mediterrània, des d’Arrelem es va dur a terme una xerrada participativa “Eines culinàries sostenibles. Cuina de consum responsable, sostenible i del territori”, amb la qual es van abordar diferents punts, que van des de la compra, l’emmagatzematge, fins a la gestió dels residus a la cuina. Així com, les diferents fases des de les quals, com a consumidors tenim un impacte sobre el sistema alimentari i per tant una oportunitat també de millora. L’acte va aplegar una trentena de persones que van valorat positivament el tarannà divulgatiu de la conferència que s’adreçava a la ciutadania en general. Al finalitzar, es va oferir un tast degustació amb alguns dels productes i elaboracions que es van explicar.
En definitiva, des de la xarxa agroalimentària es fa un balanç positiu de la participació a la fira de Sant Andreu, que ha permès visualitzar la xarxa, així com divulgar i sensibilitzar sobre el consum de producte de proximitat a la ciutadania del Baix Empordà, i donar visibilitat a la feina dels productors de la comarca.

Tags: agricultura, Agroalimentació, Arrelem, Baix Empordà, balanç, Consell Comarcal, cuina, fira, productes de proximitat, ramaderia, Sant Andreu, sostenibilitat, territori, xarxa
Notícia anterior
L’Aula Gastronòmica de l’Empordà forma 15 persones a l’atur i en risc d’exclusió social
Notícia següent
Es constitueix la Taula Estratègica de l’aeroport de Girona amb la Diputació, la Generalitat i la Cambra de Comerç

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes