Roses.- Cinc iniciatives del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP) han estat reconegudes per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb els distintius de l’Estratègia marítima de Catalunya 2020-2021.
Els diplomes es van lliurar en el marc de la Jornada sobre Desenvolupament Local Participatiu al GALP Costa Brava a l’Aula Gastronòmica de Roses. També es va realitzar la presentació dels resultats de l’avaluació de l’estratègia i de les operacions subvencionades el 2021 al GALP Costa Brava.
Les iniciatives del GALP Costa Brava distingides són:
● El peix a l’escola, sensibilització del consum de peix a les escoles del Baix Empordà – Consell Comarcal del Baix Empordà.
● Adquisició de mobiliari i maquinària per a un obrador de peix al Port de la Selva – Maria Josefa Páez Camacho.
● Les comunitats bentòniques profundes del canyó submarí de Blanes: un patrimoni natural de la Costa Brava – CSIC.
● Comunicació online (compra d’ordinadors i pantalles per a les confraries) – Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona.
● De la llotja a la cuina. Projecte de valorització del peix de les llotges de la Costa Brava – Associació Cuina de l’Empordanet.
Aquestes iniciatives han rebut una ajuda cofinançada en un 85 % pel Fons Europeu Marítim i de Pesca i un 15 % per la Generalitat de Catalunya.
La jornada de Desenvolupament Local Participatiu al GALP Costa Brava va comptar amb la presència de l’alcalde de Roses, Joan Plana, el Director General d’Afers Marítims i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela, i el president de l’Associació GALP Costa Brava, Pere Estradera.
El programa Desenvolupament Local Participatiu al GALP Costa Brava 2021, que ha recolzat 21 operacions, ha assolit un gran èxit pel seu grau de compromís i l’execució de les subvencions: el crèdit disponible ha estat de 500.000 euros i l’ajuda certificada de 475.287,76 euros.
El GALP Costa Brava
El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP) és una entitat creada el 2016 per actors locals del territori, públics i privats, liderada per les confraries de pescadors de Girona amb la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona al capdavant. Treballa per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers i aportar valor afegit al patrimoni cultural i als municipis costaners.
Ho fa a través de l’Estratègia de Desenvolupament Local Participativa 2021-2023, sorgida d’un procés participatiu amb les entitats públiques i privades del territori, i gestionant les ajudes provinents del Fons Europeu Marítim i de la Pesca destinats al desenvolupament local del territori pesquer de la Costa Brava.
El GALP està format per l’Ajuntament de Llançà, l’Ajuntament de Roses, l’Ajuntament de l’Escala, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’Ajuntament de Blanes, l’Ajuntament de Port de la Selva, la confraria de pescadors de Cadaqués, la confraria de pescadors de Roses, la confraria de pescadors de Blanes, la confraria de pescadors de l’Escala, la confraria de pescadors de l’Estartit, la confraria de pescadors de Palamós, la confraria de pescadors del Port de Llançà, la confraria de pescadors del Port de la Selva, la Federació Territorial de Confraries de Girona, la Fundació Promediterrània, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), l’UdG, Pescadors de Roses, SL, l’Associació Empresaris de Roses, l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava.
Deixa un comentari