El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural lliura 61 diplomes d’Artesania Alimentària i el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

Catalunya.- El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha lliurat aquest dimecres els diplomes d’Artesania Alimentària i els premis al millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents als anys 2019 i 2020.

El lliurament ha tingut lloc aquest vespre en el marc de la Nit de l’Artesania Alimentària. La consellera Teresa Jordà, acompanyada del secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha participat en aquest acte que ha tingut la presència de representants de diversos gremis i associacions professionals relacionades amb l’artesania.
Un total de 61 persones han rebut el diploma d’Artesania Alimentària, un reconeixement a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària. El diploma té per objectiu el foment dels valors econòmics, culturals i socials d’activitat a Catalunya i contribuir a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.
En aquesta edició és lliuren, 36 diplomes corresponent a l’any 2019 i 25 de l’any 2020. Per oficis correspon a: 30 forners, 13 pastissers, 12 carnissers-cansaladers-xarcuters, 4 xurrers i 2 formatgers. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguin una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.
En el marc de la Nit de l’Artesania Alimentària es lliuren també els Premis al Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les edicions 2019 i 2020.  El premi es concedeix a joves artesans menors de 40 anys, que aportin innovació en l’artesania alimentària ja sigui amb la creació de noves especialitats, ús innovador dels ingredient i/o formats, i que a més millorin la qualitat dels productes i el prestigi del sector. El premi té una dotació de 3.000 euros i l’accèssit amb 1.000 euros.

Premis al Millor Jove Artesà Innovador 2020
En la convocatòria 2020 els guardonats són el formatger Jordi Domènech, que ha rebut el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador pel seu esforç en l’elaboració de formatges i productes lactis artesans i a la vegada ecològics a l’empresa familiar Mas Claperol, i el flequer Jordi Gasque, que ha rebut l’accèssit per la introducció d’ingredients autòctons no habituals als productes del seu forn com ara els calçots, garrofes; per l’esforç en la seva formació en l’ofici de forner, i per la modernització del Forn de Nulles, negoci centenari del qual es va fer càrrec quan l’anterior forner es va jubilar.

Premis al Millor Jove Artesà Innovador 2019
El cansalader Agustí Porta ha rebut el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponent a l’any 2019 per aportar nous valors a productes tradicionals, com ara l’ús d’ingredients de proximitat i recentment, també ecològics. Productes com la llonganissa aromatitzada amb lavanda, o el rul·lo de peus de porc i cotna han suposat la comercialització en nous formats més fàcils per al públic actual, mentre que i el pastisser Antoni Pons ha rebut l’accèssit per la incorporació de noves especialitats artesanes i haver contribuït a la formació especialitzada entre els professionals del sector i a la divulgació de la pastisseria artesanal també entre el públic general.

Tags: Agroalimentació, alimentació, artesans, Catalunya, cultura, diplomes, gastronomia, innovació, Premis, reconeixement, societat
Notícia anterior
Presentació de la 69a edició del Ral·li Costa Brava
Notícia següent
L’Escala s’estrena a la Volta amb una sortida d’etapa

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes