El Fòrum Gastronòmic de Girona convida tots els cuiners amb estrella Michelin de la demarcació

Girona (ACN)

El Fòrum Gastronòmic de Girona convidarà tots els cuiners que tenen estrella Michelin a la demarcació. Es tracta d’una trobada que ja existia, però que ara el congrés ha recuperat amb la intenció que cada un d’ells pugui presentar els seus plats més icònics.

Els visitants podran degustar-los i escoltar la història de cada un d’ells. A més, es presentarà la iniciativa ALABRASA, un projecte que vol posar en valor la cuina a la brasa. Serà a la zona de la Devesa de Girona i tractarà tot el cicle del foc, des de la llenya fins a la cendra. El congrés es farà entre el 17 i el 19 de març al Palau de Fires en un any especial a causa de la capitalitat de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.
L’onzena edició del congrés gastronòmic gironí comptarà amb 150 ponents i 180 expositors. El focus serà “l’essència de la cuina catalana“, tal com explicava el director de continguts del Fòrum, Salvador García-Arbós. Per anar a aquesta essència, es farà “un simposi sobre la cuina de la brasa” a la Devesa de Girona.
En aquest simposi s’hi presentarà la iniciativa ALABRASA amb l’objectiu de revalorar aquest tipus de cocció. Hi haurà demostracions i xerrades de les principals tècniques i mètodes per fer foc, fum i brasa. La idea és mostrar la connexió de la gastronomia actual amb la cuina ancestral i redescobrir el potencial que té cada fase del foc, per tal que els nous cuiners puguin explotar-ho en la gastronomia avantguardista.
El Fòrum també recuperarà el Territori d’Estrelles, una activitat exclusiva on participaran tots els restaurants que tenen estrella Michelin de la demarcació de Girona. Aquesta trobada ja s’havia fet en altres ocasions i ara torna amb l’objectiu de consolidar-la i convertir-la en un aparador dels restaurants més importants que hi ha a les comarques gironines. Aquells qui tinguin una localitat reservada podran degustar un dels plats més icònics de cada establiment, mentre els restaurants n’expliquen la història.

Espai Oli
A més, es mantindran altres espais que hi havia en edicions anteriors com ara l’espai Cafè i el dedicat al vi. Aquest any, a més, s’hi sumarà una zona dedicada a l’oli. L’objectiu és explicar la importància que té l’oli en la cuina catalana i també quines varietats hi ha al territori i quines propietats tenen cada una d’elles. Per altra banda, a l’Espai Vi hi haurà màquines dispensadores on els visitants podran tastar diferents vins amb la quantitat justa per fer un tast.
La programació del Fòrum Gastronòmic farà un gir cap a la cuina clàssica i acadèmica amb algunes de les ponències que es faran i també hi haurà una sessió dedicada a les dones pastisseres. Es tracta d’una tendència a l’alça, ja que hi ha moltes dones que es dediquen a la cuina de les postres en restaurants i opten per deixar aquests establiments i obrir pastisseries. Un dels motius és la millora de la conciliació laboral que ofereix el comerç en comparació amb la restauració.

Tags: cuina, estrelles michelin, fira, Fòrum Gastronòmic Girona, gastronomia, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Anna Pascual és la Bisbalenc/a de l’Any 2024 amb més del 25% dels vots emesos
Notícia següent
L’atur baixa un 0,55% a les comarques gironines durant el febrer i el territori crea més de 4.600 llocs de treball

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes