El segell Girona Excel·lent participa en una jornada per combatre el malbaratament alimentari a Girona

Girona

La Plaça Salvador Espriu de Girona, al costat del Mercat del Lleó, va acollir aquest dissabte una jornada festiva i familiar per donar valor als aliments i aprendre sobre l’aprofitament alimentari.

Durant tot el dia, es va oferir una programació oberta a tothom amb diferents activitats a càrrec d’entitats locals, com cuina de plats i propostes per als més petits.
El segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona hi va participar activament, amb una exhibició culinària d’aprofitament alimentari amb productes de proximitat del distintiu. La va conduir el xef i divulgador gastronòmic, Jordi Àvila, i va comptar amb la participació de la vicepresidenta segona, Gemma Geis.
L’activitat central de la jornada va ser el Gran Dinar d’Aprofitament Alimentari, un àpat gratuït per a unes quatre-centes persones, a partir d’aliments recuperats i en perfecte estat de consum. El dinar el va liderar un equip de cuiners de Girona amb un centenar de persones voluntàries gestionades per la Plataforma Aprofitem els Aliments.
Tots van participar en la preparació, la cocció i el repartiment del dinar i van comptar amb la col·laboració d’altres cuiners, persones i entitats molt involucrades en la lluita contra el malbaratament alimentari. En concret, en van formar part Lluc Quintana (Can Xapes), que va liderar l’equip de voluntariat, amb Carme Picas (El Ginjoler), la planificadora d’esdeveniments Susanna Vila i Hugo Pérez (Hakuk Gastrobar).
La jornada la va organitzar el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), el Banc dels Aliments de Girona i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni.

Tags: alimentació, gastronomia, Girona Excel·lent, jornades, malbaratament alimentari, medi ambient, Mercats municipals, societat, sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Judit Mascó i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició protagonistes de la 34a Festa de l’Anxova
Notícia següent
El Fòrum Gastronòmic Ciutat continuarà a Figueres després de “l’èxit” de la primera edició

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes