Portugal.- Lisboa va acollir ahir la gala de la Guia Michelin 2019, en què es van guardonar 25 nous restaurants amb una estrella, quatre amb dues i un amb tres d’arreu de la península Ibèrica. Una de les novetats més destacades a la província de Girona recau sobre la nova estrella del restaurant Terra del luxós hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols, aconseguint així que el seu xef, Paco Pérez, acumuli sis estrelles Michelin.
El cuiner en té dues pel restaurant Miramar de Llançà, dues més per l’Enoteca de l’hotel Arts de Barcelona, una pel Cinc de l’hotel Das Stue de Berlín i l’obtinguda a la gala d’ahir. A les comarques gironines es percep una visió optimista, ja que tots els restaurants estrellats fins ara mantenen el seu guardó, afegint un nou membre a la llista.
La desena edició de la guia vermella va obrir amb un missatge esperançador, ja que l’encarregada de pronunciar les estrelles, la directora comercial de Michelin Travel Partner Espanya i Portugal, Mayte Carreño, va avançar que la pluja d’estrelles segueix amb el bon ritme dels dos últims anys. El moment decisiu va començar amb l’entrega de les primeres noves estrelles, un total de 25 de les quals de Catalunya van ser pel barceloní La Barra de Carles Abellán, l’Oria del basc Martín Berasategui i el Terra de s’Agaró. Pel que fa a les dues estrelles, ahir van pujar a l’escenari del Pavilhão Carlos Lopes de Lisboa quatre restaurants, un d’ells el Cocina Hermanos Torres, ubicat a Barcelona i encapçalat pels mediàtics germans bessons Torres, autors del programa Torres en la cocina de Televisió Espanyola. Les dues estrelles també es van atorgar als restaurants El Molina de Urdániz de Navarra, el Ricard Camarena de València, i l’Alma de Lisboa.
Un nou restaurant a l’olimp
El clímax de la gala va arribar en el moment de remarcar els restaurants amb tres estrelles Michelin. Amb un toc distintiu, no només es va anunciar la nova incorporació, que s’atribueix al restaurant Dani García de Marbella, sinó que van pujar a la tarima la resta d’establiments que mantenen la posició més privilegiada de la Guia, com ara el gironí Celler de Can Roca i els barcelonins Lasarte i ABaC. Així doncs, la categoria que es troba en el cim segueix amb el mateix nombre d’integrants, circumstància que es deu al canvi del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda, que decau per tancament, i la integració del local marbellí. Un altre dels restaurants que també perd l’estrellat és el Roca Moo de Barcelona, assessorat pel xef Joan Roca, també per clausura. A la capital comtal es localitzen dos altres establiments que deixen d’estar a la Guia: per una banda, el Cinc sentits, per tancament i trasllat, i el Nectari, que deixa de posseir el guardó.
Els gironins tornen a tenir una grata sorpresa en incorporar, un any més, un nou restaurant amb estrella a la província. L’any passat va ser el torn del Castell de Peralada de Xavier Sagristà i Toni Gerez, acumulant trenta anys d’èxits gastronòmics a l’esquena i potenciant la seva aposta pel producte local.
Els restaurants gironins amb estrella:
3 estrelles: El Celler de Can Roca (Joan, Josep i Jordi Roca; Girona).
2 estrelles: Les Cols (Fina Puigdevall; Olot), i Miramar (Paco Pérez; Llançà).
1 estrella: Casamar (Quim Casellas; Llafranc); La cuina de Can Simon (Xavier Lores; Tossa de Mar); Ca L’Enric (Joan, Isabel i Jordi Juncà; La Vall de Bianya); Emporium (Joan i Màrius Jordà; Castelló d’Empúries); Bo.TiC (Albert Sastregener, Corçà); Massana (Pere Massana; Girona); Fonda Xesc (Francesc Rovira; Gombrèn); Castell de Peralada (Xavier Sagristà i Toni Gerez; Peralada); Els Tinars (Marc Gascons; Llagostera); Les Magnòlies (Víctor Trochi; Arbúcies); Els Brancs (Javier Cabrera; Roses); Ca l’Arpa (Banyoles); Terra (Sant Feliu de Guíxols).
Deixa un comentari