Investiguen la introducció de taps de suro als escumosos per millorar-ne la qualitat durant la segona fermentació

Vilafranca del Penedès (ACN).- Un estudi impulsat per l’IRTA, l’INCAVI i diverses empreses vinícoles i sureres vol analitzar si els vins escumosos poden ser de més qualitat gràcies a l’ús de taps de suro durant la segona fermentació, en comptes dels taps actuals de plàstic i alumini.

Els responsables de la recerca recalquen que el suro és un material 100% sostenible, reciclable i biodegradable i apunten que la introducció d’aquests taps a la segona fermentació permetria rendibilitzar els boscos d’alzines, que ara s’exploten només al 50%. Al mateix temps, sostenen que els pocs cellers que utilitzen només taps de suro constaten que proporciona al vi escumós aromes més complexes que els taps corona fets de plàstic. Ara volen analitzar tècnicament aquestes diferències.
L’estudi sobre els beneficis del tap de suro és una iniciativa del grup SensoVI, format pels cellers Recaredo i Gramona, la Fundació Institut Català del Suro, les empreses productores de taps per a escumosos Oller i Tesa, l’INCAVI i l’IRTA. L’anàlisi es farà amb 200 participants que avaluaran diverses mostres de vi.

Tags: Catalunya, escumosos, estudi, ICSuro, INCAVI, societat, sostenibilitat, suro, vins catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palafrugell crea un bosc tipogràfic a l’entrada del municipi per homenatjar el sector surer
Notícia següent
Detecten microplàstics en nou de cada deu corbs marins de la costa catalana

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes