La Campanya Gastronòmica del Peix de Roca tanca una edició exitosa plena de gastronomia de gran qualitat i d’activitats per a tots els públics

Begur.- Aquest diumenge 5 de juny Begur va posar el punt final a la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca d’aquest 2022, que enguany ha commemorat la seva 23a edició ja en plena normalitat després de la pandèmia.

I ho ha fet assolint un nou èxit participatiu, organitzatiu i de convocatòria.
I és que nombroses persones han pres part activament des del passat 30 d’abril i fins aquest cap de setmana de l’àmplia oferta culinària i lúdica que l’Ajuntament, els restaurants, els bars i les entitats locals han ofert en el marc d’aquest projecte. Propostes, totes elles, amb el peix de roca com a eix vertebrador i que han fet les delícies de comensals, famílies, visitants i veïns i veïnes en una edició de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca que ja perdurarà en el record.
Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, explica que “estem molt i molt satisfets. Tot ha anat molt bé, hem tingut una molt bona participació i els restaurants han quedat molt satisfets. A nivell promocional la campanya també ha estat tot un èxit, especialment a les xarxes socials, i hem tingut molta repercussió mediàtica”.
Al llarg de la campanya 11 restaurants –a qui l’Ajuntament agraeix i posa en valor la seva implicació– han ofert exquisits i deliciosos menús amb el peix de roca com a protagonista. Uns plats d’una enorme qualitat i originalitat que han tornat a captivar novament a tots els comensals i que s’han convertit en el gran reclam, un cop més de la campanya.
A aquests menús, a més, també s’hi ha de sumar les tapes que 5 bars del municipi –a qui el consistori també felicita per la seva col·laboració– han brindat als seus clients amb exquisideses com mandonguilles de peix de roca i gamba amb pèsols, croquetes de garoina i peix de roc, peix de roca amb calçots amb romesco coreà i mojo de coriandre, cruixents de morena o bomba de pop.
Tot plegat ha conformat una oferta gastronòmica de primer nivell que consolida el peix de roca i la gastronomia begurenca com a referents culinaris arreu del territori.
Finalment, aquesta oferta gastronòmica privilegiada s’ha complementat amb un ampli programa d’activitats lúdiques per a totes les edats que han estat molt ben rebudes pels assistents i que han comptat amb una participació i una valoració molt destacada i positiva.
Entre les propostes que s’han celebrat hi havia el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca”; el taller familiar “Galetes de Peix de Roca”; un cap de setmana de cinema; i la primera edició de la Caminada del Peix de Roca de Begur a càrrec del Club Excursionista Els Perduts de Begur, amb una seixantena de participants. A més, l’acte inaugural de la campanya també va tenir molt de ressò. I és que enguany es van recuperar els tradicionals tastets de peix de roca a la plaça Esteva i Cruañas i Begur va comptar amb la presència del famós cuiner i presentador de televisió Marc Ribas per a donar el tret de sortida.
Eugeni Pibernat assegura que “les activitats en cap de setmana també han tingut una molt bona afluència. Algunes de les propostes, a més, han fet ple d’assistència. Per tot plegat, cal seguir posant en valor la tasca del teixit associatiu i gastronòmic de casa nostra, que és de primer nivell. Des de l’Ajuntament seguirem estant al seu costat, a través de projectes com aquest, per a promocionar la seva feina ingent i de primer nivell”.

Tags: Ajuntament de Begur, balanç, begur, campanyes gastronòmiques, cultura patrimoni, gastronomia, peix de roca, pesca, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mags de la FIMAG visiten el Gran Museu de la Màgia de Santa Cristina
Notícia següent
La colla Garnatxa guanya el Carnaval de Carnavals amb “Currum Proelium”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes