La pastisseria Juhé de l’Escala s’emporta el guardó del Millor Xuixo del Món

Girona.- La pastisseria Juhé de L’Escala, liderada pel pastisser Agustí Gardella, ha guanyat avui el concurs “El Millor Xuixo del Món”, imposant-se a una trentena de pastisseries de Catalunya que s’han inscrit en el concurs celebrat la tercera edició dins el programa de Fòrum Gastronòmic Girona.

La pastisseria Juhé va obrir l’any 2007 al carrer Santa Màxima 1 de L’Escala i ofereix pastisseria tradicional, brioixeria artesana, xuixos, etc. El seu fundador, Agustí Gardella, va estudiar hostaleria a Girona i es va formar a pastisseries com La Cubana de Figueres, la Reverter de Girona, o la Masvidal de Torroella. Per a Gardella, el secret dels seus xuixos és la qualitat dels ingredients, especialmente la crema, elaborada amb ous i llet frescos. Els seus xuixos es venen a 2,40€.
El jurat ha assegurat que el xuixo guanyador ha destacat en tots els punts que es valoraven: qualitat de la crema, aspecte interior (massa, esponjament, fullat, cocció), qualitat del fregit i sabor (equilibri crema i fregit) . Han format part del jurat, entre altres, els pastissers Julià Castelló i Natalya Prokopenko; i els periodistes gastronòmics Fernando Toda, Josep Sucarrats i Yaiza Saiz.
Creat pel gastrònom Salvador Garcia-Arbós l’any 2018, coincidint amb el centenari del xuixo, el concurs ha esdevingut un referent pel sector, ajudant a posar en valor aquest dolç i a incrementar-ne les vendes. En la primera edició, l’any 2018, es va imposar la pastisseria Padrés de Banyoles, mentre que en l’última, l’any 2020, el guardó va recaure en la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpetua de la Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès. En tots dos casos, el premi va permetre a tots dos establiments multiplicar per 10 les vendes de xuixos.
El concurs “El Millor Xuixo del Món” está obert a professionals amb punt de venda al públic, com poden ser les pastisseries, fleques i restaurants. L’organitzen Salvador Garcia-Arbós, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), el Fòrum Gastronòmic de Girona i Monkeys Communications, amb el suport de l’Ajuntament de Girona i del Gremi de Flequers de les Comarques Gironines i la col·laboració del Gremi de Pastissers de Girona.

Tags: Alt Empordà, Fòrum Gastronòmic Girona, gastronomia, Millor xuixo del mon, pastisseria, reconeixement, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El 79,1% de la població té la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19
Notícia següent
Conferència sobre la necròpolis medieval i moderna d’Ullà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes