L’IRTA Mas Badia celebra quaranta anys al servei del progrés i la sostenibilitat agrícola

La Tallada d’Empordà

Aquest dijous al matí el centre que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) té a Mas Badia, a la Tallada d’Empordà, ha celebrat el quarantè aniversari.

L’esdeveniment ha reunit més de cent cinquanta persones, entre les quals hi havia representants del sector agrícola gironí; Vanessa Peiró, diputada delegada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona i presidenta delegada de SEMEGA; Marc Xifre i Venanci Grau, membres del Consell de Direcció de l’IRTA Mas Badia; Josep Usall, director general de l’IRTA; Joan Bonany, coordinador de la Iniciativa Estratègica de Sistemes Agroalimentaris Intel·ligents de l’IRTA, i Rosa Cubel, secretària d’Alimentació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya.
Joan Bonany, com a responsable del centre, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda, i ha subratllat que “tot va començar amb la iniciativa d’un grup d’agricultors i cooperatives amb el suport de diverses institucions gironines. I ha sigut gràcies a aquesta col·laboració publicoprivada que l’IRTA Mas Badia ha assolit un paper pioner com a centre de recerca, innovació i transferència tecnològica”.
Durant l’acte, la secretària d’Alimentació del DARPA, Rosa Cubel, ha remarcat “la contribució de Mas Badia al progrés de l’agricultura gironina i de més enllà, perquè la seva recerca ha transcendit el territori, tal com posen de manifest projectes internacionals com la creació de dues noves varietats de poma adaptades a l’augment de les temperatures”.
La diputada Vanessa Peiró ha destacat que “l’IRTA compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i és un soci clau en diversos projectes per millorar la sostenibilitat dels sistemes de producció d’aliments a la zona”.
Tot seguit, ha afegit: “Mirant cap al futur i ben decidits a continuar aquesta trajectòria d’excel·lència, cal un compromís –individual i col·lectiu– per seguir treballant amb la mateixa energia i dedicació per afrontar els nous desafiaments que depara el sector agroalimentari. La missió de tots és ben clara: contribuir a un món on la producció d’aliments sigui més eficient, sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.
Així mateix, el director general de l’IRTA, Josep Usall, ha volgut agrair la tasca de tots els professionals que han treballat a l’IRTA Mas Badia al llarg d’aquests quaranta anys, així com de les institucions públiques que els han donat suport, i també la de les empreses i productors gironins que col·laboren estretament amb l’IRTA.
Amb aquesta celebració, l’IRTA Mas Badia reafirma la seva missió de continuar al costat del sector agrícola i, d’aquesta manera, contribuir a afrontar els reptes del futur amb una base sòlida de recerca, innovació i col·laboració.

Tags: agricultura, Agroalimentació, alimentació, aniversari, instituts, IRTA, La Tallada d'Empordà, recerca, societat, sostenibilitat, tecnologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Girona suma tan sols vuit aturats al novembre però la demarcació destrueix més de 9.500 llocs de treball
Notícia següent
Exposició “Del Ripollès a l’Empordà” a l’Espai29 de Corçà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes