Nova edició de “La cuina del bacallà i el peixopalo” a Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols.- Del 15 de febrer al 28 de març de 2024 diversos bars i restaurants de Sant Feliu de Guíxols participen en una nova edició de la campanya gastronòmica “La cuina del bacallà i el peixopalo”.

En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat. A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.
Els establiments que participen en la campanya són: Bar Casa Irla (c/ Algavira, 65-69); Cau del Pescador (c/ Sant Domènec, 11); El Tinglado (Escullera del Port); Euro del Mercat (Plaça del Mercat); La Pansa (c/ Lluna, 99); La Proa (c/ Colon, s/n); Les Dunes – Hotel Barcarola (c/ Pablo Picasso, 1-19); Terra – Hotel Alàbriga (ctra. de Sant Pol, 633).
Les diferents propostes gastronòmiques i menús es poden consultar clicant en aquest enllaç.

Tags: bacallà, campanyes gastronòmiques, cultura, dinamització del comerç, gastronomia, pesca, promoció econòmica, restaurants, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detingut el caçador que va ferir un ciclista d’un tret durant una batuda a Fitor
Notícia següent
L’Any Montserrat Vayreda s’inicia amb un acte institucional a Figueres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes