Després de l’èxit de les dues primeres edicions, celebrades a Barcelona i al Pirineu, La Ruta de la Cuina de l’Oli by Olis Bargalló torna aquest juny amb nova empenta i noves localitzacions.
Aquesta vegada, la iniciativa arriba a una selecció de restaurants de l’Empordà, on l’oli d’oliva verge extra monovarietal (arbequina i picual) esdevindrà, una vegada més, protagonista indiscutible de l’experiència gastronòmica.
La proposta, impulsada per la firma catalana Olis Bargalló, convida els comensals a redescobrir el paper essencial de l’oli d’oliva a la nostra cuina. No només com a ingredient de base, sinó com a element que defineix, transforma i enriqueix els plats. Durant tot el mes de juny, els restaurants participants oferiran tastos dels seus monovarietals arbequina i picual, així com plats especialment creats o reinterpretats per mostrar tot el potencial d’aquestes varietats, símbols de qualitat i identitat d’Olis Bargalló.
“Amb la Ruta de la Cuina de l’Oli volem que els comensals aprenguin a identificar els matisos de cada varietat, que entenguin la importància de triar un bon oli, i que visquin aquesta experiència en restaurants on el producte de qualitat és fonamental”, explica Francesc Bargalló, quarta generació de la família fundadora i actual director de l’empresa.
Per “amanir” la Cuina de l’Empordanet
A l’Empordà, una vintena d’establiments, molts d’ells del Col·lectiu Cuina de l’Empordanet, portaran aquests dies a taula l’essència del paisatge mediterrani a través dels olis monovarietals d’Olis Bargalló. Establiments que aposten per la qualitat i la cuina d’arrels i territori.
Hi trobem noms de referència com Bo.Tic** d’Albert Sastregener (Corçà), Els Tinars* de Marc Gascons (Llagostera), Casamar de Quim Casellas (Llafranc),i també l’històric Motel Empordà (Figueres). Però també espais amb encant i propostes innovadores com Entre dos Mons (Palamós), Aquamare (Pals), Aradi (Platja d’Aro), Atelier Dagà Clos (Llagostera), Godard (S’Agaró); Saó (Fonteta), Mas ses Vinyes (Begur), Terramar (Llafranc), Refugi dels Pescadors (Sant Antoni de Calonge), Alicia (Llafranc), i el restaurant del Golf Costa Brava (Santa Cristina d’Aro), entre altres.
Cada restaurant ha interpretat el seu propi plat amb la varietat que millor s’hi escau, buscant l’equilibri entre la intensitat, la subtilesa, l’aroma i el sabor que caracteritzen les varietats arbequina i picual. La delicadesa de la primera i el caràcter de la segona ofereixen un ventall de possibilitats culinàries tant versàtil com exquisit.
Més enllà d’un tast, una cultura
La Ruta de la Cuina de l’Oli és una aposta per la cultura de l’oli d’oliva, per la valorització del producte tan nostre i per la connexió entre cuiners i productors. A través d’aquesta iniciativa, Olis Bargalló vol posar en relleu l’oli d’oliva verge extra com el que és: un ingredient noble, ple de matisos, que mereix ser degustat i apreciat en tot el seu esplendor.
Qualitat i servei a l’hostaleria des de 1850
Olis Bargalló neix el 1850 a Castellví de Rosanes (Barcelona) amb la missió d’oferir els millors olis d’oliva. Durant més d’un segle i mig, la seva passió per l’oli i el seu vincle amb la restauració l’han impulsat a innovar i adaptar-se a les necessitats del sector. Avui, sota el lideratge de Francesc Bargalló –quarta generació familiar–, l’empresa es consolida com una marca de referència, tant per a restaurants com per a llars, sempre amb l’objectiu de mantenir l’excel·lència i el prestigi que la caracteritzen.