Calonge celebra el Cap de Setmana del Vi de Pagès

Calonge i Sant Antoni.- La Fundació Remença XXI organitza el proper dissabte 20 i diumenge 21 de desembre una nova edició del Cap de Setmana del Vi de Pagès.

Enguany el principal objectiu d’aquesta activitat és explicar la singularitat del vi de pagès, especialment després de la presentació de l’estudi realitzat per la Universitat de la Rioja que ha permès identificar a les vinyes de Calonge 11 varietats de raïm desconegudes que podrien ser úniques. Les activitats organitzades per aquest cap de setmana permetran apropar-se a aquestes vinyes i comprendre com s’ha aconseguit preservar aquest patrimoni.
El Cap de Setmana del Vi de Pagès començarà dissabte 20 de novembre amb una excursió guiada per la conca del Tinar, amb l’objectiu de conèixer les vinyes singulars de Calonge. L’excursió anirà a càrrec de David Gràcia, membre de la Fundació Remença XXI i tindrà el punt de sortida al paratge del carrer Volvos a les 9 del matí. La caminada tindrà una durada de 3 hores fent diverses aturades per explicar la singularitat de les vinyes i del paisatge agrícola calongí.
També dissabte tindrà lloc la xerrada “Els secrets del llarg camí fins avui”, al Mas Molla, que anirà a càrrec de Lluís Molla i començarà a les 16 hores. La programació de dissabte seguirà amb la xerrada “Érem, som i serem singulars” al Mas Ponsjoan a les 17 hores, xerrada en què s’explicarà com amb l’empeltada s’ha pogut mantenir les varietats de raïm durant sis generacions. Aquesta activitat acabarà amb un tats de vins de varietats singulars a càrrec de Manel i Martí Comas.
Diumenge 21 de novembre el Cap de Setmana del Vi de Pagès permetrà conèixer el reservori de la Sureda, situat al paratge del Jonc, a càrrec de Joan Rosselló del celler de Ca l’Àvia. La sortida serà del carrer Volvos i permetrà conèixer l’elaboració del vi amb mètodes ancestrals d’època ibera i romana, i també tastar el most i el vi dels avantpassats. La jornada acabarà amb un dinar tradicional amb brou de pollastre, carns a la brasa, allioli, pa amb tomàquet, vi de pagès novell i postres. La sortida i la xerrada és gratuïta, mentre que pel dinar el preu és de 15€. També hi ha l’opció de participar en aixafar raïms, fer vi a la romana, dinar i una ampolla de vi iber per 25€ (més informació i reserves al 626 840 362 – 625 933 433).

Tags: Calonge i Sant Antoni, cap de setmana, cultura patrimoni, Fundació Remença XXI, gastronomia, historia, promoció econòmica, societat, vi de pagès, vins, visites guiades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Sant Feliu de Guíxols, primer port de l’estat espanyol amb hàbitats artificials per protegir els peixos alevins
Notícia següent
El Museu del Suro i el Cineclub Garbí organitzen un cine fòrum de la pel·lícula “Josep” d’Aurel com a acte de cloenda de l’exposició de Floreal Radresa

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes