Palamós.- La taverna La Barberia i el restaurant Entre dos mons, de Palamós, van ser els guanyadors a la demarcació de Girona, juntament amb el restaurant El Trull d’en Francesc, de Sant Feliu de Boada, cadascun en la seva categoria.
Dimarts a la tarda dos establiments de la restauració de Palamós van ser premiats amb el guardó Cartaví, que organitza l’Associació Vinícola Catalana (AVC). La taverna empordanesa La barberia (@labarberiadelmuro) i el restaurant de fusió Entre dos mons (@entredosmons.oficial) van ser els establiments guanyadors de les comarques gironines, cadascun com a millors restaurants en la seva categoria.
L’acte de celebració i l’entrega dels premis va produir-se en el magnífic Palau de Pedralbes de Barcelona i fou presidit per la consellera Teresa Jordà, el president de l’AVC Valentí Roqueta, la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers Anna Vicens, que foren acompanyats pel jurat i altres personalitats vinculades a diferents entitats del món del vi. L’objectiu del Cartaví és premiar bianualment (i des de fa més de vint anys) les cartes de vins dels restaurants catalans que fan una especial difusió i promoció dels vins de Catalunya i les seves dotze DO. Aquest premi valora especialment l’aportació que fan els diferents restaurants i tavernes de Catalunya per donar a conèixer els vins catalans a les seves cartes. La taverna La Barberia destaca per la seva àmplia selecció de vins empordanesos, naturals i d’edicions limitades, amb una carta de vins on hi trobem més de cent referències dels cellers de l’Alt i el Baix Empordà. El restaurant Entre dos mons presenta una acurada carta en la que la proximitat dels vins és preferent i on s’estableix el quilometratge entre el restaurant i el celler productor de cada vi.
Mariona Costa, de La Barberia, i Roger Cama, de l’Entre dos mons, mostraven la seva satisfacció pel premi obtingut per les cartes de vi presentades a concurs pels dos establiments de Palamós.